Yeme şekli karakteri ele vermişti
Psikolog Jo Hemmings ve Nuii Ice Cream araştırması 2000 yetişkini incelemişti. Amaç: dondurma yeme tarzının kişilikle bağlantısı olup olmadığını anlamaktı.
Katılımcıların %63’ü dondurmayı yalayarak, %39’u ise ısırarak yemişti. Küçük bir fark gibi görünse de psikoloji dünyası bu verileri fazlasıyla konuşmuştu.
Isıran cesur, yalayan romantik olmuştu
Isırarak yiyenler genellikle özgüveni yüksek, ani kararlar alan ve korkusuz bireyler olarak tanımlanmıştı. Beyin donmasına rağmen bu yolu seçenler göze almayı bilenlerdi.
Ankete göre bu grubu %31’i dürtüsel, %29’u özgüvenli, %26’sı ise korkusuz olarak tanımlamıştı.
Yalayanlar ise romantik, sabırlı, huzur arayan bireylerdi. Her ısırık değil, her saniyeden keyif alanlardı. İç dünyaları da bir o kadar sakinmiş.
Dondurmasını kemirenler ne olmuştu?
Kemirenler ilginç bir gruptu. Nazik, düşünceli ama biraz da kontrolcü tarafları vardı. O yüzden pek arada kalınan bir grup olmuştu.
Hızlı yiyenler sabırsız ve enerjikmiş
Üçte biri dondurmasını hızlı yediğini söylemişti. Bu grup için Hemmings şu yorumları yapmıştı: yüksek enerjili, sabırsız ve dopamin bağıml