Üniversitelerde Büyük Dönüşüm: Yeni Fakülteler Kuruldu, Bazıları Kapatıldı
Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile Türkiye’de birçok üniversitede yeni fakülteler ve enstitüler kurulmuş, bazıları kapatılmış, bazılarının ise isimlerinde değişiklikler yapılmıştı.
Yeni Kurulan Fakülteler ve Enstitüler
Altınbaş Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi, Ankara Bilim Üniversitesi Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi ile İslamofobi Araştırma Enstitüsü, Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Tıp Fakültesi, Boğaziçi Üniversitesi Fen Fakültesi ve İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi, Düzce Üniversitesi Turizm Fakültesi, Hitit Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi, İstanbul Esenyurt Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi ve Yabancı Diller Yüksekokulu, Kilis 7 Aralık Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi, Samsun Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu ve Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi kurulmuştu.
Kapatılan Fakülte ve Yüksekokullar
Altınbaş Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi, Boğaziçi Üniversitesi Fen-Edebiyat ve Yönetim Bilimleri Fakülteleri, Düzce Üniversitesi Akçakoca Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu, Hitit Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi, İstanbul Esenyurt ve Kilis 7 Aralık Üniversiteleri Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulları, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Bafra İşletme Fakültesi ile Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu kapatılmıştı.
İsim Değişikliği Yapılan Fakülteler ve Enstitüler
Akdeniz Üniversitesi Prof. Dr. Tuncer Karpuzoğlu Organ Nakli Enstitüsü ismi “Prof. Dr. Tuncer Karpuzoğlu Organ Nakli ve İleri Sağlık Araştırmaları Enstitüsü” olarak değiştirilirken, Hitit Üniversitesi ve İstanbul Topkapı Üniversitesi Mühendislik Fakülteleri ise “Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi” adını aldı.