Kilo vermek için birçok yöntemi denemiş olabilirsiniz. Zorlu diyetler yapmak yerine beslenme düzenine dikkat ederek de kilo verebilmek mümkün. Az kalorili ve besin değeri yüksek olan gıdalar ile sağlıklı zayıflayabilirsiniz.

YEŞİL ELMA

Yeşil elma diyet listelerinde de çok sık yer alan bir meyvedir. Öğünlerden 30 dakika önce yeşil elma yiyerek açlığınızı bastırabilir ve sonrasında daha az yemek tüketebilirsiniz.

Vücudun metabolizmasını arttırmaya destek olan yüksek bir lif içeriğine sahip olan yeşil elma zayıflamayı kolaylaştırır.

AVOKADO 
Avokado içerisinde yüksek miktarda A vitamini içerir. Bu sayede vücuda enerji verir ve gün boyu zinde hissetmenizi sağlar. Her kahvaltıda yarım avokado yemek enerjik olmanıza yardımcı olur.Avokado, kan şekerini dengede tutar ve tatlı krizlerini engeller. Avokadonun kilo vermeye çalışanlara bir başka faydası da uzun süre tokluk hissi vermesi oluyor.Avokado içerisinde bol miktarda lif barındırdığı için sindirim sisteminin düzenli çalışmasını sağlıyor. Kabızlık, bağırsak tembelliği gibi sorunların çözülmesine yardımcı oluyor.

ACI BİBER 
Kilo vermek istiyorsanız her öğün acı biber tüketebilirsiniz. Acı biber içerisinde bulunan kapsaisin maddesi sayesinde metabolizmanın çok hızlı çalışmasını sağlar.

İştah kontrolüne yardımcı olur ve fazla besin tüketmenizi engeller. Acı biber metabolizmayı hızlandırdığı için daha fazla yağ yakmanıza yardımcı olur. Böylece istediğiniz kiloya kısa süre içerisinde ulaşabilirsiniz.

BİTTER ÇİKOLATA 
Beslenmenize dikkat ediyorsanız ve canınız çok fazla tatlı çektiyse bitter çikolata tüketebilirsiniz. Bitter çikolata kan basıncını azaltmaya yardımcı oluyor, beyni koruyor.Aşırı stresli hissettiğinizde ya da tatlı ihtiyacınız arttığında yüksek kakao içeren bitter çikolatayı tüketebilirsiniz.

Bitter çikolatanın çok güçlü bir antioksidan aktivitesi de var ve bu gücün yaban mersini gibi meyvelerden bile daha fazla olduğu ortaya çıkmıştır. Bitter çikolatanı metabolizmayı hızlandırdığı da bilinir.

HAŞLANMIŞ YUMURTA 
Her sabah haşlanmış yumurta tüketmek gün boyu tok hissetmenizi sağlar. İçerisinde bol miktarda protein barındıran haşlanmış yumurta gün içerisinde daha az kalori almanıza yardımcı olur.

Açlığınızı bastırmak istiyorsanız her sabah kahvaltıda yaşlanmış yumurta tüketebilirsiniz. Az kalorili olması ve doyuruculuğu nedeniyle diyette yumurtanın beyazı tercih edilebilir.

Demir, fosfor, potasyum ve magnezyum açısından zengin olan yumurta gün boyu dinç kalmanıza da yardımcı olur.