Mersin’de "Kentine Duyarlıyız" diyerek yola çıkan ancak şehrin kanayan yaralarına sırt dönen yapılar mercek altında.
Halk soruyor: Siz kentin sorunlarına mı duyarlısınız, yoksa protokoldeki koltuklarınıza mı?
Vakkas Arslan
Mersin kamuoyunda son günlerde yükselen bir ses, "kent gönüllüsü" adı altında faaliyet gösteren bazı grupların samimiyetini sorguluyor.
Özellikle sosyal medya ve haber paylaşım platformlarında kendilerine yönelik en küçük eleştiriye veya gerçek gündeme tahammül edemeyen bu yapıların, aslında kentin geleceğini değil, kendi kişisel ikballerini önceledikleri iddia ediliyor.

Whatsapp Image 2026 04 25 At 22.19.42

Protokolde En Ön Saf, İcraatta SIFIR!

Vatandaşların tepkisini çeken en büyük nokta ise bu isimlerin şehirdeki resmi törenlerde ve protokol listelerinde en ön sıraları kimseye kaptırmamaları. "Kentine duyarlı" olduklarını iddia eden bu kişilerin, Mersin’in gerçek sorunları masaya yatırıldığında neden ortada görünmedikleri merak konusu.

Bitpazarı ve Otopark Çilesi Görmezden Gelindi

Haber merkezimize ulaşan bilgilere göre, Mersin’in kalbi sayılan Bitpazarı yıkıldıktan sonra esnafın ve vatandaşın yaşadığı mağduriyet, bu "duyarlı" grupların gündemine dahi girmedi.
Şehrin merkezindeki trafik kaosunu çözecek olan Çok Katlı Otopark projesi konusunda parmağını dahi oynatmayan, çözüm üretmek yerine sessiz kalmayı tercih eden bu yapılar, Mersin’in büyümesinin önündeki en büyük engel olmakla suçlanıyor.

Mersin İdman Yurdu’nu Yalnız Bıraktılar

Kentin en büyük markası ve ortak paydası olan Mersin İdman Yurdu da bu sözde duyarlılıktan nasibini aldı. Kulübün en zor günlerinde destek olmak, büyümesini sağlamak ve şehrin ruhunu ayağa kaldırmak yerine; sadece fotoğraf karelerinde boy gösteren bu isimlerin, iş icraata geldiğinde "cebine duyarlı" bir tavır sergiledikleri dile getiriliyor.

Whatsapp Image 2026 04 25 At 22.19.42 (1)

"Kentin Adını Kullanmayı Bırakın!"

Gruptan atılan ve susturulmaya çalışılan vatandaşlar şu soruyu soruyor:

"İki doğru haber paylaşıldığında tahammül edemeyip insanları gruptan atanlar, Mersin’in haklarını savunamazlar. Mersin’in adını kullanarak bir yerlere gelmeye çalışmak, bu kente yapılacak en büyük ihanettir. Biz kentine gerçekten duyarlı olanları, Bitpazarı'nda esnafın yanında, stadyumda takımın arkasında görmek istiyoruz; sadece protokol koltuklarında değil!"

Mersin, kendi adını basamak olarak kullananları değil; taşına, toprağına ve insanına karşılıksız emek verenleri unutmayacaktır.