Dünyanın en popüler sosyal medya platformlarından birisi olan Twitter, bugün 2022’nin ikinci çeyreğine ilişkin sonuçlarını açıkladı. Sonuçlar, bazı noktalarda şirketi mutlu etse, özellikle ekonomik açıdan yetkilileri düşündürüyor. Durumun nedenini araştıran şirket, sorumlu olarak herkesin tahmin ettiği isme yöneldi

Twitter’ın açıkladığı rakamlara göre şirket, geçen yılın aynı dönemine göre ekonomik olarak bir miktar düşüş yaşadı. Platformun gelirleri, geçtiğimiz yıl 1,20 milyar dolarken bu yıl 1,18 milyar dolara düştü. Yaşanan düşüş şirket için büyük bir kayıp olmasa da Twitter, artan etkileşim söz konusu olduğunda büyük bir artış yaşanması gerektiğini düşünüyor.Şirket yetkililerine göre Elon Musk ile yaşanan satın alma süreci ile platformun marka değeri ve Twitter ekonomisi ağır darbe yedi. Şirket, bu durumun arkasına sığınarak Musk’ı dava etti. Gelen bilgilere göre şirketin bu davada eli güçlü. Öyle ki Musk’ın Twitter hakkında yazdıkları da delil olarak kullanılıyor.

Fakat Elon Musk ve ekibi, bu dava sürecine hazırlıksız yakalandı. Öyle ki Musk’ın ekibi, hazırlıklarını tamamlamak için 13 Şubat 2023’e kadar süre istedi. Ancak Delaware Kançılarya Mahkemesi Musk’ın isteğini geri çevirdi ve mahkemenin Ekim 2022’de görüleceğini söyledi.