Ankara'da Büyük Buluşma
6-7 Nisan'da Ankara'da düzenlenen çalıştaya Türkiye'nin 7 bölgesinden 25 belediye katıldı. Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanı Şerife Hasoğlu Dokucu da oradaydı ve Mersin'in çalışmalarını anlattı.
Yerel Eşitlik Birimleri Kuruluyor
Program kapsamında bugüne kadar 15 Yerel Eşitlik Birimi ve 17 Eşitlik Komisyonu oluşturulmuş. 11 belediye ise Yerel Eşitlik Eylem Planlarını uygulamaya başlamış. Amaç belediyelerin tüm politikalarına eşitlik perspektifini yerleştirmek.
2027'ye Kadar Sürecek Ortak Çalışma
Kasım 2027'ye kadar devam edecek programda, belediyelere eğitimler, mentorluk desteği ve kılavuzlar sağlanacak. Hedef, 25 belediyenin tamamının kendi yerel eşitlik eylem planlarını oluşturup uygulamaya başlaması.
Mersin'in Çalışmaları Takdir Topladı
Çalıştayda Mersin Büyükşehir'in kadın dostu kent alanındaki projeleri diğer belediyelere örnek gösterildi. Danışma merkezleri, kadın sığınma evleri ve meslek edindirme kursları gibi hizmetlerle Mersin'in bu alanda önemli mesafe katettiği vurgulandı.
"Eşitlik Stratejik Bir Anlayış"
TBB Genel Sekreter Yardımcısı Şengül Altan Arslan, "Kadın Dostu Kentler sadece teknik bir başlık değil, belediyelerin tüm süreçlerine eşitliği entegre eden stratejik bir anlayıştır" dedi. UNFPA Türkiye Temsilcisi Mariam Khan ise kazanımların yereldeki hizmetlere daha verimli yansıyacağını söyledi.
Programa katılan 25 belediye önümüzdeki iki yıl boyunca düzenli olarak bir araya gelmeye devam edecek. Kadınların kentlerde eşit, güvenli ve engelsiz yaşaması için atılan bu adımlar, Türkiye genelinde yaygınlaştırılmaya çalışılıyor.




