Çoğu insan burnunun dış görünüşünü tamamen etkilediği kanısındadır. Bu sebeple genellikle profilden bakıldığında anlaşılabilen burun kemerlerine sahip olan insanlar görünüşlerinden şikayetçiyse estetik ameliyatlara başvurabilir. Burun kemeri, bir kaza veya çarpma sonucu oluşabileceği gibi genetik faktörlerden kaynaklı da meydana gelebilir.

Burun kemerinin görünüşünden rahatsız olan kişilere çare olan burun kemeri törpüleme ameliyatı son zamanlarda oldukça popülerlik kazandı ve ulaşılabilir hale geldi. Burun kemerleri yalnızca kemikte veya hem kemik hem kıkırdakta oluşabilir.  Kemerlerin yapısı kişiden kişiye değişebileceği gibi yapılacak operasyonlar da buna göre şekillenir. Burada önemli olan nokta, törpüleme işleminin kişinin yüz hatları ve oranları dikkate alınarak sonuçlandırılmasıdır. Böylelikle istenilen sonuç elde edilir ve kişinin istediği gibi yüzüyle orantılı düzgün bir burun yapılmış olur.

Burun kemeri törpüleme ameliyatı, en genel tabiriyle burun kemerinin aşındırılması veya burun sırtındaki çıkıntıların düzleştirilmesi yoluyla yapılır. Bu işlemin aşamalarından bahsedecek olursak: öncelikle doktorunuz tarafından yüzünüzün ölçümleri yapılarak sizin de istekleriniz doğrultusunda, uygun orana sahip burnun planlaması yapılmalıdır. Bu yöntemin tercih edildiği anlar ise burun sırtındaki kemerin küçük olduğu zamanlardır. Daha büyük çıkıntılara sahip burunlarda ve eğriliğin düzeltilmesi gereken durumlarda törpüleme işlemi yeterli olmaz, daha kapsamlı operasyonlar gerekir.

Tüm adımlar kesinleştikten sonra ameliyat aşamasında genel anestezi yapılır, ameliyat süresi kısa olabileceği gibi 2 saate kadar bile sürebilir. Burun törpüleme ameliyatı bittikten sonra şişlikler görülebilir ancak klasik burun ameliyatlarına göre iyileşme süresi çok daha hızlıdır. Bu da neden bu denli tercih edildiğini açıklayan başka bir faktör. Diğer aşamalarda ise, oluşabilecek morlukları en aza indirmek için burna kısa süreli tampon yerleştirilebilir. Doktorun tavsiyelerine uyulduğu ve ilaçlar düzenli kullanıldığı takdirde iyileşme süresi hızlandırılır ve komplikasyonlara yol açılmamış olur.

Burun kemeri törpüleme ameliyatının yanı sıra merek edilen bir diğer konu da burun törpüleme fiyatlarıdır. Çünkü her insan güzel bir görünüme kavuşmanın maliyetini de en az operasyon detayları kadar merak eder. Burun törpüleme ameliyatı fiyatları kişiden kişiye, operasyonun çeşidine, hekimin uygun gördüğü yöntemlere göre değişiklik göstermektedir. Burun törpüleme fiyatlarını öğrenmek için operasyon öncesi mutlaka bir hekimle görüşülmeli ve hastanın durumuna göre fiyat alınmalıdır.

Törpüleme işleminden kısa bir süre sonra günlük hayatınıza kaldığınız yerden devam edebilir, dışardan bakıldığında hiçbir ameliyat izine rastlanmayan burnunuz sayesinde istediğiniz görünüme kavuşmuş olursunuz. Diğer operasyonlara oranla risksiz olsa da her ameliyat gibi az da olsa riske sahiptir. Burun kemeri ne kadar fazla törpülenirse o kadar kusursuz bir burun ortaya çıkacağı fikri şüphesiz yanlıştır. Kemerin üzerindeki kemikler gereğinden fazla törpülendiği halde oluşacak sorunlar ciddi boyutlara ulaşabilir. Operasyon bitiminde küçük bir ihtimal de olsa enfeksiyon kapılabilir. Bu sebeple uzman bilgisi dışında buruna hiçbir müdahale yapılmamalıdır ve görünüşünüz için büyük önem teşkil eden burnunuzu yaptırdığınıza pişman olmamak için güvenebileceğiniz uzmanları tercih etmeniz çok önemlidir.