Eşya Depolama Alanlarının Özellikleri

Eşya depolama hizmeti günümüzde çok daha fazla kullanılır hale gelen bir hizmet olmuştur. Özellikle pandemi döneminde şehir dışında okuyan öğrenciler eğitime uzaktan devam ettiği için öğrenci evleri boşaltılmış, depolama firmalarında boş yer kalmamıştır. Peki, yakından inceleyecek olursak;

Eşya Depolama Nedir?

Evinizde veya ofisinizde bulunan fazla eşyalar için yer açma işlemidir. Eşya depolama; ev, ofis, okul benzeri yerlerdeki fazlalık olan ya da taşınma sebebiyle depolanması gereken eşyaların istenilen bir süre kadar özel olarak ambalajlanması ve depoda tutulmasıdır.

Eşya Depolamanın Aşamaları Nelerdir?

Eşya depolama firmaları tarafından son derece titizlikle yürütülmesi gereken aşamalara sahip bir hizmettir. Kolay gözükmesine rağmen özellikle Büyükşehirlerde depolama trafiği daha yoğun olmasından dolayı dikkat gerektiren bir süreçtir. Depolama sistemini beş aşamaya ayırmak mümkündür. Birinci aşamada depolama hizmeti için getirilen eşyaların isimlendirilmesi ve adet olarak listeye kaydedilmesinden sonra özel olarak ambalajlanması gerekir.

İkinci aşamada listelenen eşyaların depolanacağı alana karar verilmesi sonrası depo personeli tarafından depolanacağı alana götürülür. Üçüncü aşama hizmet randevusunun oluşturulması ve siparişlerin alınmasından oluşur. Dördüncü aşamada eğer ürünlerin dışarıdan zarar görebileceği düşünülüyorsa özel olarak muhafazaya alınması vardır. Beşinci ve son aşamada ise nakliyat alanlarından eşyaların depolama alanına getirilmesi ve süre bitiminde de adrese teslim edilmesi vardır.

Eşya Depolama Hangi Ürünleri Kapsar?

Genel olarak yanıcı özelliği bulunmayan koltuk, yatak ve benzeri ev mobilyaları, ofis mobilyaları, fuar ve benzeri tanıtım hizmetlerinde kullanılan stant ve tanıtıcı eşyalar, kıyafetler, evraklar depolanabilir. Muhafaza edilmesinde sorun oluşturmayacak ve yanıcı patlayıcı özelliği bulunmayan tüm ofis ve ev eşyalarının depolama kapsamına girdiğini söylemek mümkündür.

Hizmet Alacağınız Firmada Nelere Dikkat Edilmeli?

Eşya depolama hizmetinde amaç, maddi ve manevi olarak kişiler için değere sahip olan eşyaların özenle muhafaza edilmesi olacağından hizmet alınacak firmaya çok dikkat edilmesi gerekir. Yanlış bir yöntemle yapılacak depolama işlemi eşyaların kırılmasına, çizilmesine, ezilmesine sebep olacaktır. Eşyalar kullanılamaz hale gelebilir. Bu yüzden bir depolama firmasında şu özelliklere dikkat edilmelidir.

  • Firmanın yeterli alana sahip olması gerekir.
  • Depolama alanının havalandırılması ve nem oranı kontrol altında olmalıdır.
  • Güvenlik kameraları ile izlenip izlenmediği öğrenilmelidir.
  • Periyodik olarak temizlik yapılmalıdır.
  • Firmanın eşyalara sigorta yapıp yapmadığı da detaylıca araştırılmalıdır.
  • Karşılıklı sözleşme yapan kurumsal ve bu alanda tecrübeli bir firma ile çalışılması önemlidir.
  • Temiz olduğuna ve depolama alanında haşere olmayacağına dair garanti verilmelidir.
  • Eşyaların giriş ve çıkışının rahat olması için yüksek girişli olmalıdır.

Eşya Depolama Fiyatları Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Eşya depolama fiyatları eşyanın hacmi göz önünde bulundurularak metreküp cinsinden hacmine göre hesaplanmaktadır. Tabi ki ofis mobilyalarının ve taşıma araçlarının hacimleri ev eşyalarına göre daha fazla olmasından dolayı fiyatları da yüksek olacaktır.

Eşya Depolama Hizmetini Kimler Tercih Edebilir?

· Eviniz tadilata girmişse ve eşyalarınızı evden bir süreliğine taşımanız gerekiyorsa

· Öğrenciyseniz ve yazın eşyalarınızı bir depoya yerleştirip kış başında yeni bir eve geçmeyi düşünüyorsanız

· Eviniz kentsel dönüşümdeyse ve eşyalarınızı koyacak yeriniz yoksa

· Yeni taşındığınız eviniz eskisinden küçük ise ve fazla olan eşyalarınız çoksa

· Yeni evlenecek bir çiftseniz ve yeni aldığınız eşyaları eviniz hazır olana kadar depolamanız gerekiyorsa

· Bir süre yurtdışında kalmanız gerekiyorsa eşyalarınızı depolayacak yer arıyorsanız

· Askere gitme durumunuz varsa

· Çocuğunuz büyüdükten sonra kullanılmayan eşyaların depolanması gerekiyorsa

· Aileden kalan manevi değerinden dolayı vazgeçemediğiniz eşyalarınızı koyacak yer arıyorsanız

Bu hizmet size uygundur.

Eşya depolama hizmeti kuşkusuz kalabalık bir şehir olmasından dolayı, İstanbul eşya depolama konusunda daha çok tercih edilen bir şehir olarak öne çıkmaktadır. Fakat çok fazla firma bulunmasından dolayı kurumsal, sağlıklı bir depolama alanına sahip, sektörde belli bir tecrübesi olan bunu size ispatlayabilecek bir firma seçimi yapmak çok önemli olacaktır. Kapsamlı bilgi için İstanbul Emanet Depo şirketi web sitesini https://www.istanbulemanetdepo.com/ ziyaret ediniz.

İstanbul Emanet Depo

Telefon: 0216 376 45 67

Cep Telefonu: 0533 441 3893