SAHABELER DIYARI KİLİS İLAHİSİ BEĞENİLERLE ZİRVEYE TIRMANIYOR

Mehmet Sever'in bestelediği ve seslendirdiği eser tüm Dijitallerde yayında

Mehmet Sever kimdir?

Mehmet Sever, 2003 yılında Kilis musiki cemiyetinde profosyenel müzik hayatına başladı. 2007 yılına kadar ritim, nota dersi ve şan dersleri aldı. Sonrasında Türk Sanat müziği koro konserlerine katıldı..

Türk Sanat müziği konserlerinde bu işi bilen usta hocalar tarafından beğenilen ve sevilen kişiler arasında olmayı başardı.Sonra tasavvuf musikisine yöneldi ve 2015'te tasavvuf ekibi kurdu.

Mehmet Sever çalışmaları nelerdir..

Mehmet Sever Çalışmalarında hep TRT tasavvuf repertuarını baz aldı.

Halk tarafından severek dinlenen eserler seslendirdi.

2015'te 6 kişilik bir ekip ile Kilis'te ilahi Grubu kurdu ve programları yapmaya başladı.

Daha sonrasında ekibi genişleterek ekibine semazen arkadaşları da kattı.

2018'den beri yaklaşık 10 kişilik kadrosu ile Ramazan etkinlikleri, islami düğün, kandil programları ve birçok dini konserlerde yurt içi ve yurt dışında sahne aldı.

Bir çok TV ve radyo yayın kuruluşlarında misafir konuk oldu ve sanatcı programlarına katıldı.

Suan her cuma günleri yerel bir radyoda halen dini programlar yapmakta. Yaptığı Programlar çok büyük ilgi görmektedir.

Çalışmaları Türk sanat müziği ve tasavvuf musikisi üzerine müzikle uğraşmaya devam ediyor. 2011'de kilis'teki mevlevihaneye gelen hocalardan Semazen ve Mesnevi dersleri aldı. Aldığı deneyim ve tecrübesiyle birlikte Kilis'te semazen yetiştirmeye başladı. Kilis'te semazen kursu açarak gençlerimize aynı zamanda semazen dersi ve ilahi okuma dersleri de vermektedir. 8 yıldan beri profesyonel alanda sahne performansı oldu. Bu zaman zarfında yüzlerce İslami düğünde sahne aldı almaya da devam ediyor.Bu da ona büyük tecrübe kazandırdı. Sadece Kilis değil kısa zamanda tüm Güneydoğu'da ve Türkiye'de sesini duyurmayı başardı.

Mehmet Sever Kilis Tarihi

yeni eserini yapma amacı,

Kilis tarihi bakımdan bir çok savaşlar vermiş ve nice sahabe bu topraklarda şehit düşmüş.

Efendimizin Vahi katibi Şurahbil bin hasene, yine İslam Ordusu Komutanı Şeyh Muhammed Bedevi, Peygamber efendimizin hizmetini gören Muhammed simati ve ismini bilmediğimiz birçok sahabe bu topraklarda yatmaktadır.Kilis'in Sahabe ve ensara nasıl kucak açtığını tüm dünyaya duyurmak için bu eseri bestelediğini söyleyen Mehmet Sever bu gibi çalışmaların ve yeni ilahilerin devam edeceğini de belirtti. Kilis halkı tarafından severek ve beğenilerek dinlenen bu eser hayırlı olsun. İşte Mehmet Sever'in eserleri

#mehmetsever #kilistarihi #sahabelerdiyari #dinisarki #ilahi #kilis #ensarşehri