Akdeniz Belediyesi, Metruk Yapılarla Mücadelesine Kararlılıkla Devam Ediyor
Harabeye Dönmüş, Terk Edilmiş Yapılar Kontrollü Şekilde Yıkılıyor
Mersin Akdeniz Belediyesi, vatandaşların can ve mal güvenliğini tehdit eden metruk binalarla mücadele kapsamında yıkım çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Sahipleri tarafından uzun süredir terk edilen ve harabeye dönüşen yapılar, encümen kararıyla kontrollü şekilde yıkılıyor.
Hal ve Bağlarbaşı Mahallelerinde İki Bina Yıkıldı
Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, Hal ve Bağlarbaşı mahallelerinde bulunan ve çevrede yaşayanlar için tehlike oluşturan iki metruk yapının yıkımını başarıyla tamamladı. Yıkım öncesi çevre güvenliği sağlanırken, toz oluşumunu engellemek için de arazözle sulama yapıldı. Ağır iş makineleriyle yapılan çalışma sonucunda, binalar kontrollü şekilde yıkılarak molozlar mahalleden uzaklaştırıldı.
Başkan V. Şener: “Akdeniz’de metruk yapılara geçit yok”
Akdeniz Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Zeyit Şener, yıkım çalışmalarına ilişkin yaptığı açıklamada şunları söyledi:
“Hem görsel kirlilik oluşturan hem de madde bağımlılarının meskenine dönüşen bu yapılar, mahallelerde toplumsal sorunlara yol açıyor. Bu yüzden metruk yapıları ortadan kaldırmaya kararlıyız.”
Muhtarlar ve Vatandaşlar Yıkımlardan Memnun
İmar ve Şehircilik Müdürlüğü, Yapı Kontrol Müdürlüğü, Zabıta ve Emniyet ekiplerinin yanı sıra mahalle muhtarlarının da eşlik ettiği yıkımlarda, çevre sakinleri çalışmaları memnuniyetle karşıladı. Özellikle çocukların oyun alanına çevirdiği bu tür yapıların ortadan kaldırılmasının büyük bir toplumsal fayda sağladığı belirtildi.
Yıkım sonrası ortaya çıkan tonlarca moloz, iş makineleri yardımıyla temizlenerek mahalle dışına taşındı. Akdeniz Belediyesi, benzer durumda olan diğer metruk yapılar için de çalışmalara devam edecek.
“Metruk yapılar kent güvenliği için tehdit”
Akdeniz Belediyesi yetkilileri, metruk binaların hem çökme riski hem de madde bağımlılığı ve suç unsurlarına alan sağlaması nedeniyle tehlikeli olduğuna dikkat çekerek, halk sağlığını ve güvenliğini korumaya yönelik bu tür yıkımların planlı şekilde süreceğini belirtti.