YAŞAM

Garson 80 Bin Kazandı, Gençler Yüz Vermedi; İşveren Yalnız Kaldı!

Türkiye’de iş çok ama genç yok! Garsonlukta 80 bin maaş veriliyor, kimse dönüp bakmıyor. Mavi yaka işler boş kaldı, sektörler alarm veriyor. Devamı haberde...

Abone Ol

Garson 80 Bin Kazandı Genç Umursamadı İşveren İsyanda

Türkiye’de işler dolmamış ama gençler dolmuş gözüküyor. İŞKUR'un yeni raporu ortalığı açığa çıkardı. İnşaat, imalat, sağlık, hizmet... Her sektörde çalışan aranmış. Ama ilanlar boş kalmış.

İlanlarda İş Çoktu Garsonluk Başta Kaldı

En çok ihtiyaç duyulan pozisyonlar belli olmuş. Listenin başında garsonluk var. Hemen arkasında makineci, kaynakçı, satış danışmanı gelmiş. İlginçtir, maaşlar da fena değilmiş.

Garson 80 Bin Kazanmış Ama Başvuran Olmamış

TÜRES Başkanı Ramazan Bingöl anlatmış. Deneyimli bir garson ayda 80 bin TL kazanıyormuş. Bahşiş, mesai, prim derken iyi para. Ama gençler yine de ilgilenmemiş. Çünkü masa başı daha çekiciymiş.

Ofis Hayali Kuruldu Saha Boş Kaldı

Bir yanda üniversite mezunu işsizler, diğer yanda garson arayan restoranlar. İkisi bir araya gelememiş. Gençler masa, klima, bilgisayar üçlüsüne kitlenmiş. Fiziksel çalışmak? Hayır teşekkürler.

İmalat, İnşaat, Hizmet... Eleman Yok

İnşaat ustası arayan müteahhit de, makineci isteyen fabrika da dertli. Ne ilan eksilmiş ne maaş düşük. Ama ilgilenen çıkmamış. Herkes diploma peşine düşmüş.

Üniversite Çoğalmış Ama Usta Azalmış

Devlet üniversitesi açılmış, özel üniversite patlamış. Gençler artık herkes gibi diploma almış. Ama çırak, kalfa, teknisyen sayısı erimiş gitmiş. Sahada çalışacak kimse kalmamış.

Diploma Çok Beceri Az

Okuyan çok ama elinde iş tutan az. Herkes mühendis olmuş ama kaynak yapacak adam yok. İşveren de çaresiz kalmış. Gençler “ben masa istiyorum” deyip geçip gitmiş.

Sosyal Medya Hep CEO Ol Diyor

Doç. Dr. Oğuz Demir durumu iyi özetlemiş. Genç artık statü kovalıyormuş. Sosyal medya ne derse o. Garsonlukla story atılmaz demek ki. Emek veren değil poz veren revaçta olmuş.

Geçmişte de Olmuştu Bu

2010’larda da tekstil sektörü eleman bulamamıştı. Dikiş bilen yoktu. Şimdi aynısı restoranlarda, atölyelerde yaşanmış. Geleneksel işler terk edilmiş.

İş Var Ama Genç Yok

İş dünyası açıkla dolmuş ama gençlerin kafası başka yerde kalmış. Ne maaş cazip gelmiş ne meslek. İş varsa genç yok, genç varsa iş beğenmemiş. Döngü kırılmamış.