Elbistan Sallandı: 4,7 Büyüklüğünde Deprem

Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde akşam saatlerinde bir sarsıntı yaşandı. Saat 20.17'de meydana gelen 4,7 büyüklüğündeki deprem, kısa süreli panik yarattı ama şimdilik büyük bir hasar raporu gelmedi.

Depremin Detayları

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın (AFAD) verilerine göre depremin 7 kilometre derinlikte gerçekleştiği tespit edildi. Bölge halkı bir an için evlerinden dışarı çıktı, telefon hatları yoğunlaştı. Daha önce Elbistan ve çevresinde hissedilen depremler, insanlar için hafif bir tedirginlik yaratmıştı. Örneğin, birkaç yıl önce yine ilçede 4 büyüklüğünde bir sarsıntı yaşanmış ve kısa süreli paniğe yol açmıştı.

Sabah Saatlerinde Hafif Sarsıntı! Kahramanmaraş’ta Deprem Hissedildi mi?
Sabah Saatlerinde Hafif Sarsıntı! Kahramanmaraş’ta Deprem Hissedildi mi?
İçeriği Görüntüle

AFAD Açıklaması

AFAD sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "An itibarıyla olumsuz bir durum bulunmamaktadır. Saha tarama çalışmaları devam ediyor. Etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi sunarız" dedi. Yani şimdilik can kaybı veya büyük bir yıkım söz konusu değil.

Halkın Tepkisi

Depremi hisseden bazı vatandaşlar, sosyal medyadan kısa videolar ve mesajlar paylaştı. Bazıları “Sarsıntı kısa ama sertti” derken, bazıları da panik yapmadan evlerini kontrol ettiklerini belirtti. Özellikle küçük çocuklu aileler, geçmiş yıllarda yaşanan depremlerin etkisiyle daha dikkatli davranıyor.

Gözler Saha Çalışmalarında

AFAD ekipleri bölgede kontrol ve tarama çalışmalarını sürdürüyor. Sokaklarda kısa süreli hareketlilik gözlemlense de, yetkililer sakin olunması ve resmi duyuruların takip edilmesi gerektiğini vurguluyor.

Elbistan ve çevresinde yaşayanlar için bu tür depremler alışılmış bir durum haline gelmiş olsa da, her sarsıntı kısa süreli bir heyecan ve tedbir çağrısı yaratıyor. İnsanlar, geçmiş deneyimlerinden ders çıkararak daha dikkatli davranıyor.