UN Global Compact “Young SDG Innovators (Genç SKA Yenilikçileri)” Programı, şirketlerin yeni ürün ve hizmetler geliştirirken Sürdürülebilir Kalkınma Amaçlarını (SKA) itici bir güç olarak kullanmaları ve buradaki iş fırsatlarını ortaya çıkarmaları için genç profesyonelleri harekete geçirmeyi hedefliyor. Programda yer alan ekipler 10 aylık süreçte SKA’lara yönelik radikal inovasyon için gerekli stratejiler, iş modelleri ve araçları öğrenerek, şirketlerinde sürdürülebilir çözümler ortaya çıkarmak için harekete geçecekler.

14 ülkede eş zamanlı gerçekleştirilecek programda katılımcılar, dünyanın dört bir yanından farklı şirketlerde çalışan diğer katılımcılarla deneyim paylaşma imkanına sahip olacaklar. Program süresince ekipler, hem şirketlerini hem de içinde yaşadıkları toplumları Covid-19 ve iklim değişikliği gibi krizler karşısında daha dirençli kılacak sürdürülebilir iş modelleri, girişimler, ürün ve hizmetler geliştirmek için çalışacaklar.

Program kapsamında yer alan inovasyon kampları, dijital eğitim oturumları, vaka çalışmaları, şirket ziyaretleri gibi eğitim fırsatlarına ek olarak alanında uzman mentör eşleşmeleri ile ekipler, inovasyon ve sürdürülebilirliği bir araya getiren, şirketleri için somut piyasa değerine sahip ve aynı zamanda sosyal meselelere duyarlı çözümler geliştirecekler. Bu sayede geliştirdikleri çözümleri hem Türkiye’de hem de küresel platformlarda sunma imkanı elde edecekler.

Programa kayıtlar 8 Haziran’da başlayarak 14 Ağustos’ta sona erecek.

Young SDG Innovators” Programın 2019- 2020 dönemi ekiplerin SKA çözümlerini 15-16 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilecek olan UN Global Compact Liderler Zirvesi’nde sunması ile sona erecek.

Ayrıntılı bilgi ve başvuru için: https://www.globalcompactturkiye.org/genc-ska-yenilikcileri-2021/

Bilgi: Artı İletişim Yönetimi / Alp Özalp / 0538 436 61 27 / [email protected]

Global Compact Türkiye Hakkında

UN Global Compact’in Türkiye Yerel Ağı olan Global Compact Türkiye, sürdürülebilir kalkınma için sorumluluk alan şirketlerin yanı sıra aralarında sivil toplum kuruluşları, üniversiteler ve belediyelerin de yer aldığı çok paydaşlı üye yapısı ile Türkiye’nin sürdürülebilir kalkınması için bir gelişim, paylaşım ve işbirliği platformu sunar. Global Compact Türkiye gerçekleştirdiği etkinlikler, sunduğu kaynak ve araçlarla üyelerinin sürdürülebilirlik alanında gelişimini desteklerken; hem yerelde hem de küresel ölçekte iyi uygulamaların paylaşılması ve işbirliklerinin kurulması için bir buluşma noktası işlevi görür.