Türkiye'deki markalar için fiyat-rekabet araştırma hizmetleri sunan BrandZone, e-ticaret alanında büyük kolaylık sunan yeni hizmetlerini duyurdu. E-ticaret arama ve ürün sıralamaları, içerik, kategori ve satıcı analizlerini de kapsayan hizmetler tüm verileri tek bir platformda sunma başarısı gösteriyor.

Tüm basılı ve online fiyat verilerini araştırıp takip eden, kampanya fiyat takibinin yanı sıra e-ticaret fiyatlarını da raporlayarak markalar için kapsamlı analizler oluşturan BrandZone, e-ticaret alanındaki yeni hizmetlerini duyurdu. BrandZone, e-ticaret arama ve ürün sıralamaları, içerik, kategori ve satıcı analizlerini de kapsayan hizmetler, tüm verileri tek bir platformda markalara sunuyor. Konuyla ilgili konuşan BrandZone Kurucu Ortağı Cem Köz, “Pandemi süreci, e-ticaretin öne çıktığı bir dönem olarak hafızalara kazındı. Elektronik Ticaret İşletmecileri Derneği (ETİD) verilerine göre; pandemi döneminde tüketiciler özellikle e-ticaretteki uygun fiyat seçeneklerine ve kolay alışverişe alıştı. Normal süreçte sektör yıllık bazda yüzde 35 seviyelerinde büyüme gösterirken, pandeminin etkisiyle 2020’de rekora imza atarak, yüzde 66 oranında büyüdü. E-ticaret hacminin 2021’de 400 milyarı geçmesi bekleniyor. Böylesine gelişen bir sektöre yönelik BrandZone olarak biz de harekete geçtik ve e-ticaret alanındaki hizmetlerimizi genişlettik” dedi.

Köz, “Bilindiği üzere e-ticaret sitelerinde, ürünlerin görünürlüğü ve sayfada kaçıncı sırada yer aldığı çok önemlidir. Fiyatlar ve ürün çeşitliliği optimize edilmiş olsa bile, ürünler ana sayfada, arama sonuçlarında veya en çok satanlar listelerinde yer almıyorsa satış kaybedilebilir. Yine ürünlerin doğru tanımlarla ve görsellerle, doğru kategorilerde yer alması da elzemdir. Bunun yanı sıra online pazaryerlerinde hangi satıcının hangi markaları ve ürünleri sattığı, satıcının puanı ve satıcı bazındaki ürün sıralamaları da satışı etkiler. Yeni hizmetlerimizle tüm bu önemli konulara yönelik çözüm sunuyoruz” diye konuştu.

E-ticaret sitelerindeki arama hataları ortadan kalkıyor!

BrandZone yeni hizmeti ile ana sayfa, en çok satanlar, en çok beğenilenler, en çok değerlendirilenler ve anahtar kelime aramaları gibi verileri detaylarıyla takip ederek analizler hazırlıyor. BrandZone iş ortakları böylece, perakendeci, marka ve kategori bazında hazırlanan rekabet analizleri sayesinde, görünürlük payı trendlerine ve değişimlerine hızlıca ulaşabiliyor.

Yine analizlerle sorunlu ürünler kolayca ortaya çıkarılarak, başlıklar ve açıklamalar anahtar kelimelerle optimize edilebiliyor. Kategori ağaçları, perakendeci ve marka bazında karşılaştırılabiliyor ve doğru görsellerin kullanıldığına emin olunabiliyor. Satıcıya özgü sorunlar varsa kolayca belirlenebiliyor.

Düşük performanslı ürünler kolayca saptanıyor

Günümüzde tüketiciler sıklıkla internet üzerinden ürünlerin puanlarına ve yorumlarına bakıyor. Satın alma sürecinde, tüketiciler artık hiç sahip olmadıkları kadar bilgiye ulaşabiliyor. Firmalar, uçtan uca bir deneyim sunarken; tüketicilerin ayak izlerini de dikkatli ve hızlı bir şekilde analiz ederek aksiyon almak durumunda kalıyor.

BrandZone yeni hizmetleriyle ürünlerin puanları ve yorumları kanal ve marka bazında karşılaştırarak; ürün kalitesinden, teslimat performansına, iade süreçlerinden, satış sonrası hizmetlerin kalitesine kadar birçok iç görü elde ediyor. Markalar, BrandZone’nun bu alandaki raporları sayesinde tüm bu bilgilere ulaşarak, düşük performans gösteren ürünler ve satıcılar nedenleriyle saptayabiliyor.