Türkiye’nin pazar lideri markası, 1967 yılından bu yana özellikle domates tarımının geliştirilmesi için çalışmalarına devam eden Tat Gıda ile Türkiye traktör pazarının faaliyetteki en köklü üreticisi ve lideri TürkTraktör, koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle kritik bir sürecin yaşandığı bu günlerde dikim, çapalama ve hasat işlemlerinde tarımda çalışan mevsimlik işçilerin yaşam koşullarının iyileştirilmesi ve koronavirüsünden korunmak konusunda bilinçlendirilmesi amacıyla harekete geçti.

Bütün dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınından, “Türkiye olarak el birliği ile çıkacağız, #iyileşeceğiz” diyerek el ele veren Türkiye’nin iki güçlü markası Tat ve TürkTraktör, çiftçilerin sağlığını ve üretimin sürekliliğini sağlamak adına “Hijyen Projesi”nde bir araya geldi.

Gıda ve tarımın iki güçlü markası mevsimlik tarım işçileri için güçlerini birleştirdi

Her zaman olduğu gibi salgınla mücadelede de ülke çiftçisinin yanında yer alan Tat ve TürkTraktör, proje kapsamında Bursa ve İzmir’de bulunan 500’e yakın sözleşmeli çiftçiye tarımsal faaliyetlerde yardımcı olan mevsimlik tarım işçilerinin yaşadığı 10 ayrı lokasyona öncelikle duş ve tuvalet konumlandırdı.

Bununla birlikte yine proje kapsamında mevsimlik tarım işçilerine eldiven, maske, sabun, şampuan gibi hijyen için gerekli temel ürünlerin yer aldığı bir hijyen paketi desteği de sağlandı.

Salgından korunmanın yolları da anlatılıyor

Tat ve TürkTraktör, hayata geçirilen projeye mevsimlik işçilerin yaşam koşullarının iyileştirilmesine ek olarak, koronavirüsten korunmanın yollarının anlatıldığı “Bilinçlendirme Çalışmaları”nı da dahil etti.

Bilinçlendirme çalışmaları kapsamında sağlık çalışanları, sözleşmeli çiftçilere ve mevsimlik tarım işçilerine koronavirüs hakkında bilgiler verirken; hastalıktan korunmanın yollarını da detaylı bir şekilde aktarıyor.

Bilinçlendirme çalışmalarının yanı sıra düzenli olarak günlük kontrollerin yapılabilmesi için ateş ölçerler de temin edildi.

Kurulduğu günden bugüne kesintisiz şekilde sözleşmeli tarım kapsamında çiftçilerini eğitip geliştiren ve bilinçli domates tarımının öncüsü olan Tat ve Türkiye’nin en köklü şirketlerinden biri olan, modern tarıma yön verme vizyonu ile traktör pazarında liderliğini 13 yıldır kesintisiz şekilde sürdüren TürkTraktör, sürdürülebilir bir tarımsal üretim sürecine sahip olmak amacıyla salgın günlerinde de çiftçilerinin yanında, gıda üretiminin aksamaması için çalışmalarını sürdürüyorlar.