Hamilelik şüphesi olan her kadın, gebelik durumunu en kısa sürede ve doğru bir şekilde öğrenmek istiyor. Bunun için en sık başvurulan yöntemlerin başında ise evde uygulanan gebelik testleri geliyor. Bağımsız bir araştırma şirketinin yaptığı araştırmaya göre jinekologların en güvendiği marka olan Predictor, adet gecikmesinden 6 gün önce sonuç veren Predictor Early ve sadece 1 dakikada sonuç veren Predictor Express testleri %99’un üzerinde doğruluk oranına sahip.

Evde uygulanan gebelik testleri, pratik ve kolay ulaşılabilir olması nedeniyle kadınların en sık tercih ettiği yöntemlerin başında geliyor. Bazı kadınlar sonuçtan emin olmak için birkaç kez gebelik testi uygulayabiliyor. Uzmanlar, sonuçtan emin olmak isteyenlere klinik olarak doğruluğu kanıtlanmış, doğruluk oranı %99’un üzerinde olan testleri kullanmalarını öneriyor.

Gebelik testleri, kadınların idrarında bulunan bir hamilelik hormonu olan HCG miktarını ölçüyor. Hamile kalındığı andan itibaren vücut gebelik hormonu HCG üretmeye başlıyor ve gittikçe artan bu hormon idrarda tespit edilebiliyor. Hamile olmayan kadınlarda normal HCG seviyesi 5 mlU/ml'den azken, hamile kadınlarda bu oran daha yüksek miktarda görünüyor. Jinekologların en güvendiği marka olan Predictor, yapılan laboratuar çalışmalarına göre bu hormonun varlığını %99'un üzerinde bir doğrulukla tespit ediyor.

En Erken Sonuç İçin Predictor Early

Erken sonuç almak isteyenler için Predictor Early,yüksek hassasiyeti sayesinde hamileliği adet gecikmesinden 6 gün öncesine kadar %99’un üzerinde bir doğruluk oranıyla tespit ediyor. Klinik çalışmalar hamile kadınların %76'sının adetlerinin beklendiği günden 6 gün önce bu testle ölçülebilecek kadar yüksek hCG seviyesine sahip olduklarını doğruluyor. Testin adet gecikmesinden 6 gün önce uygulanması önem taşıyor.

En Hızlı Sonuç İçin Predictor Express

Günün her vaktinde kullanılabilen Predictor Express, adetin geciktiği günden itibaren idrardaki HCG konsantrasyonlarını %99'un üzerinde bir doğruluk oranıyla sadece 1 dakika içerisinde tespit ediyor. Adetin geciktiği günde ve takip eden günlerde yapılabilen test ile gebelik şüphesine en kısa sürede yanıt verebiliyor. Düzensiz adet döngüsü olan kadınlar için ise testi son ayın en uzun döngüsü temel alarak uygulanması öneriliyor.

Perrigo Türkiye Hakkında

1887 yılında kurulan dünyanın önde gelen sağlık ürünleri şirketi Perrigo, Türkiye’de 2009 yılından beri faaliyetlerini sürdürüyor. 2015 ylında dermokozmetik, kilo kontrolü, bit tedavisi, el ve ayak sağlığı, deodorant, depilasyon, gebelik ve ovülasyon testi gibi alanlarda faaliyet gösteren Omega Pharma şirketini satın alan şirket, bugün yoluna Perrigo Türkiye olarak devam ediyor. Perrigo Türkiye’nin bünyesinde kişisel bakım ve sağlık ürünleri pazarında Bio-Oil, Sebamed, Paranit, Predictor, XL-S, Vectavir, Gvyna, Omron, Deotak ve Depitak gibi çoğu kategorisinde lider markalar bulunuyor.