Bölgelerinde şampiyon olan 11 takımın mücadele ettiği MSI 2021’de takımlar üç farklı gruba ayrıldı. Her grupta ilk iki sırayı alan takımlar Kapışma Aşaması’na yükselmeye hak kazandı.

MSI 2021 Grup Aşaması’nda Yaşananlar

B grubunda mücadele eden temsilcimiz fastPay Wildcats Grup Aşaması’ndan çıkamadı ve turnuvaya veda etti. Türk oyuncu Armut’un mücadele ettiği MAD Lions, tek mağlubiyetini temsilcimiz fastPay Wildcats’e karşı aldı ve 5 galibiyet ile adını bir üst tura yazdırdı. Dört galibiyeti bulunan PSG Talon da bir üst aşamada mücadele etmeye hak kazandı.

A Grubu’nda Çin temsilcisi Royal Never Give Up, Grup Aşaması’nı kayıpsız kapatarak adını son altıya yazdırdı. Okyanusya temsilcisi Pentanet.GG de büyük bir süprize imza atarak Kapışma Aşaması’nda mücadele etmeye hak kazandı.

C Grubu’nun galipleri ise Kore temsilcisi DWG KIA ve Kuzey Amerika ekibi Cloud9 oldu.

Kapışma Aşaması 14 - 18 Mayıs’ta!

Grup Aşaması’nın tamamlanmasının ardından Kapışma Aşaması için de ayrıntılar belli oldu. Kapışma Aşaması’nda yer alacak takımlar; Cloud9, DWG Kia, Mad Lions, Pentanet.gg, PSG Talon ve Royal Never Give Up takımları oldu. Kapışma Aşaması’nda maçlar 14 – 18 Mayıs tarihleri arasında oynanacak. Her takım birbiriyle ikişer maç yapacağı karşılaşmalarda takımlar toplamda 10’ar maça çıkacak.

Oynanacak 30 maçın ardından Kapışma Aşaması tamamlanacak ve ilk 4 sırayı alan takımlar yarı finale yükselmeye hak kazanacak.
Yarı finaller 21 ve 22 Mayıs tarihlerinde gerçekleşecek. 23 Mayıs Pazar günü oynanacak final karşılaşmasıyla turnuva sona erecek. Karşılaşmalar lolespor.com adresinden canlı olarak yayınlanacak.

Riot Games Hakkında:

Dünyanın en oyuncu odaklı şirketi olmak için çalışan Riot Games, girişimci zihniyete sahip oyuncular tarafından 2006 yılında kuruldu. Şirketin 2009 yılında çıkardığı League of Legends her ay 100 milyonun üzerinde oyuncu tarafından oynanıyor. Riot Games, topluluğun temelini oluşturan oyuncular için League of Legends deneyimini geliştirmeye ve iyileştirmeye devam ediyor.

League of Legends Hakkında:

League of Legends® tempolu, rekabete dayalı, strateji oyunlarının heyecanını rol yapma oyunlarının öğeleriyle bir araya getiren çevrimiçi bir oyundur. Tasarımları ve oynanışlarıyla kendine özgü şampiyonlardan oluşan iki takım, çeşitli savaş alanlarında ve oyun modlarında başa baş mücadele eder. League of Legends sık sık güncellenen içeriği ve maç mantığıyla, her beceri seviyesindeki oyuncunun kendi seviyesindeki rakiplerle karşılaştığı ve sıkılmadan oynayabileceği bir oyundur. Daha ayrıntılı bilgi için aşağıdaki bağlantıları ziyaret edebilirsiniz: