Çin’in ilk yerli yapım buzkıran gemisi Xuelong 2 Antarktika’ya gerçekleştirdiği ilk seferden sonra bir tersanede bakıma alındı. Gemi, kuzeyde yapacağı bir sonraki deniz seferine ve bilimsel araştırmalara hazırlanıyor. Çin Kutup Araştırmaları Enstitüsü’ne yakın kaynaklar, geminin bakımının ve içinde yapılan bazı çalışmaların Shanghai’de Jiangyan tersanelerinde gerçekleştirilmekte olup haziran ayı ortalarında bitirileceğini açıkladı.
 
Gemi 28 Nisan’da tersaneye getirildiğinden beri bakım esas olarak gövde yapısının ve motorunun güçlendirilmesi çalışmalarında yoğunlaştı. “Kar Ejderhası 2” anlamına gelen Xuelong 2, Çin’in Antarktika’daki 36’ncı seferi için Shenzhen’den 15 Ekim 2019’da yola çıkmıştı. Shanghai’ye, 35 binden fazla deniz mili yol kat ettikten sonra 23 Nisan günü dönmüştü. 
 
Xuelong 2, 198 gün süren yolculuktan sonra Zhongshan ve Çin Seddi adlı Çin merkezlerinde de durarak araştırmalarına devam etmişti. Gemideki bilim insanları sefer boyunca özellikle Amundsen Denizi ve Kozmonotlar Denizi’nden çok sayıda örnek toplamış ve okyanusun diğer bölgelerinde taramalar yapmıştı. Xuelong adlı bir diğer buzkıran bu sefere katılmış ve ilk defa olarak Çin'in bir Antarktika seferinde iki buzkıran gemi birlikte çalışmışlardı.
 
Enstitü, bu sefer boyunca Xuelong 2’nin 1,5 metre kalınlığındaki buz yüzeyini 2 deniz mili (3,7 KM/saat) ila 3 deniz mili (5,56 km/saat) arasında bir hızla kırabildiğinin saptandığını; bunun da tasarımında öngörülen performansa uygun olduğunu belirtti.