Yüzlerce egzotik canlının birarada olduğu “Jungle Park”, 22 Haziran Pazartesi günü kapılarını misafirlerine açtı. Birbirinden farklı 100 türden yaklaşık 400 canlının bulunduğu “Jungle Park”ı ziyaret edenler dev yılanlar, maymunlar, büyük örümcekler, renkli kurbağalar, timsahlar, tünel akvaryum içerisinde köpekbalıkları, tropik resif balıkları, kaplumbağalar ve egzotik kuşların olağanüstü dünyalarını keşfetmenin heyecanını yaşadılar. Karantina sürecinin ardından kapılarını yeniden açan “Jungle Park”, 7’den 70’e herkesin ilgi odağı olurken, misafirlerine birkaç saatliğine de olsa bambaşka bir dünyaya yolculuk yapmanın mutluluğunu yaşattı.

“Canlıların ve beslenme bakımları işinin uzmanları tarafından yapılıyor”

“Jungle Park”’taki Sualtı Krallığı’nda ise su dünyasının renkli canlıları çocuklar kadar yetişkinlerin de hayranlık dolu bakışlarına sahne oldu. Ziyaretçiler ağaçtan ağaca zıplayan Marmoset Maymunları’ndan gözalıcı renkleriyle dikkatleri çeken tropikal kuşlara, renk değiştiren bukelamunlardan timsahlara kadar yüzlerce canlıyı yakından görerek yeni keşifler yapmanın heyecan ve sevincini yaşadılar.

Vahşi doğayı keşfetme imkanı sunarak, farklı canlıların yaşam şekilleri hakkında insanları bilgilendiriyor olmaktan mutluluk duyduklarını söyleyen İsfanbul Tema Park Direktörü Tankut Tonger, hayvanların beslenme ve bakımlarının da düzenli olarak uzman veterinerler tarafından gerçekleştirildiğini söyledi. Tonger şu bilgileri aktardı:

“Veteriner hekimlerimiz sürekli bizimle. Jungle Park’taki tüm canlılar ehil ellerde bakılıyor. Beslenmelerine çok özen gösteriyoruz. Her canlının ayrı bir diyet programı var. Besinlerini özenle seçiyor, farklı ürünler vermeye gayret ediyoruz. Hayvanların sağlıklı olması için konforlu ortamlarda bulunmaları bizim için çok çok önemli.”

Ulusalarası standartlara uygun tüm sağlık önlemleri alındı

Hem çalışanlarının hem de misafirlerinin sağlığını her şeyin üzerinde tuttuklarını da söyleyen Tankut Tonger, “Jungle Park”ta pandemi sürecine yönelik uluslararası standartlara uygun tüm önlemleri aldıklarını belirtti. Yüzde 50 kapasite ile misafirlerini ağırlayacaklarını aktaran Tonger “Jungle Park’”tamaske, sosyal mesafe ve hijyen kurallarının titizlikle uygulandığını ve girişte de ateş ölçümü yapıldığını aktardı.Tonger, “Eyüp’te bulunan İsfanbul Eğlence ve Alışveriş Merkezi’nin içinde yer alan Jungle Park, aldığı tedbirlerle misafirlerinin sağlıklı ve hijyenik bir ortamda kendilerini güvende hissederek, gönüllerince keşfe çıkacakları bir ortam sunuyor,” dedi.