Çin Ulusal Halk Meclisi'nde (ÇUHM) dün onaylanan Hong Kong Özel İdari Bölgesi'nde ulusal güvenliğin korunmasıyla ilgili yasa tasarısı, Hong Konglu iş çevresi tarafından memnuniyetle karşılandı.

Hong Kong Gayrimenkul Geliştiricileri Derneği, uluslararası finans merkezi olarak Hong Kong'da istikrarlı ve düzenli bir sosyal ortamın büyük önem taşıdığını açıkladı.

Dernek'ten yapılan açıklamada, Hong Kong'da meydana gelen şiddet eylemlerinin, hukukun üstünlüğü temelini sarsıp "Bir Ülke İki Sistem" ilkesini zedelediğine ve ekonomik büyüme ile vatandaşların günlük yaşamına zarar getirdiğine dikkat çekildi.

Açıklamada, tasarının onaylanmasının, ulusal güvenliği, Hong Kongluların can ve mal güvenliğini ve uzun vadede sosyal istikrar ile refahı güvence altına alacağı belirtildi.

Çin Genel Ticaret Odası, ulusal güvenliği korumanın, Hong Kong'un yerine getirmesi gereken anayasal bir sorumluluk olduğunu ve bölgenin uzun vadeli istikrarı, refahı ile çıkarlarının teminat altına alınmasını sağlayacağı vurgulandı. Ticaret Odası, merkezi hükümetin toplumun her kesimini ulusal güvenlik yasasının yürütülmesi konusunda destek vermeye teşvik ederek kamuoyunu yasa konusunda aydınlatmasını umduklarını kaydetti.

Hong Kong'daki Çin İmalatçılar Derneği ise yasanın ulusal güvenliği tehlikeye atan suçluları hedef aldığını, bu bakımdan Hong Kong'un mevcut kapitalist sistemi, hukuk sistemi, üst düzey özerkliği, özgürlüğü ve insan hakları durumunun olumsuz etkileneceğine dair endişelerinin olmadığını vurguladı.

Dernek, sanılanın aksine yatırımcı ve girişimcilerin meşru çıkarlarının yasa sayesinde korunacağını ve yasa yürürlüğe girdikten sonra Hong Kong ekonomisinin yeniden canlanmasını ümit ettiklerini dile getirdi.