İklimlendirme sektörünün lider firmalarından Form Şirketler Grubu’nun 55 yıllık tecrübesi ve güvencesiyle üretilen FesKlima Evaporatif Soğutma Üniteleri, tesislerde düşük yatırım maliyeti ve minimum enerjiyle maksimum serinletme sağlıyor. Hava ve suyu kullanarak mekanlarda doğal bir serinlik sağlayan FesKlima, mekanları filtre edilmiş %100 taze hava ile buluşturuyor. Bunların yanı sıra, uzaktan kontrol teknolojisiyle kullanıcıların ünite üzerindeki kontrollerini kolaylaştırıyor.

Form Şirketler Grubu iştiraki Form Endüstri Tesisleri’nin İzmir’deki fabrikasında üretilen FesKlima Evaporatif Soğutma Üniteleri; endüstriyel tesisler başta olmak üzere geniş hacimli alanları yüksek verimle ekonomik olarak serinletiyor. Kullanılmış havayı tekrar ortama vermeyip, mekanın temiz hava kalitesini yükseltirken, virüs ve mikropların yayılmasına da engel oluyor.

Elektronik ve otomasyon kontrolleri tamamen yerli mühendislik gücüyle tasarlanan FesKlima, tesis sahiplerinin ekonomik, doğal ve teknolojik serinletme ihtiyaçlarına en uygun çözümleri sağlıyor. Mekanları filtre edilmiş %100 taze hava ile buluşturarak aynı zamanda çalışan verimliliğini arttırıyor.

Cihaz, bir uygulama üzerinden bilgisayar, tablet veya telefondan yönetilebiliyor. Ünitenin üflediği havanın sıcaklığı ve mekandaki nem ve sıcaklık değerleri bu sistem sayesinde akıllı cihazlardan görülüp uzaktan kontrol edilebiliyor. Yine FesKlima’ya özgü Hijyen Senaryosu ile ünite kapatıldığında cihaz otomatik olarak hijyen moduna geçiyor. Su kaynağındaki doldur- boşalt işlevi sayesinde cihaz kendi kendini temizliyor. Bu sırada cihazın fanı çalışmaya devam ettiğinden petekler de kuruyor ve cihaz böylelikle kendi hijyenini sağlamış oluyor. FesKlima’ya özel dozaj ünitesi ise isteğe bağlı olarak sistemin hijyenini sağlamak için klor veya mekana temiz bir koku yaymak için parfümle doldurulabiliyor.

FesKlima üniteleri, kompresör ve soğutma gazı olmadan sağladığı serinletme sayesinde endüstriyel tesisler, tekstil atölyeleri, plastik enjeksiyon fabrikaları, dökümhaneler, sanayi mutfakları, yemekhaneler, tersaneler, çadırlar, düğün salonları, depolar gibi yoğun çalışılan büyük hacimli mekanlardaki iş verimliliğinde de artış sağlıyor.

Evaporatif Soğutma Sistemi Nasıl Çalışır?

Bir fan vasıtasıyla dışarıdan alınan hava, küçük bir pompa ile ıslak tutulan petek yüzeyinden geçirilir. Hava ile suyun teması sonucu, su buharlaşarak havadan ısı alır ve havanın sıcaklığı düşer. Soğutulmuş hava, fan vasıtasıyla mekana iletilir.

Esintili havalarda havuzdan çıktığımızda vücudumuzda hissettiğimiz serinlik, elimize kolonya döküp elimizi salladığımızda hissettiğimiz serinlik, evaporatif soğutma mantığıyla gerçekleşen soğutmalara en güzel örnektir.