Pandemi döneminde evlerde kalma süresinin artmasıyla birlikte yaşam alanlarına verdiğimiz  önem de artıyor. Yasakların aylarca devam etmesi ilgiyi özellikle açık alanlara topluyor. Bu durum balkonlu ve bahçeli evlerin gözde olmasını sağlarken, daha büyük ve açık alanı olan yaşam alanlarına talebi de artırıyor. Taşınma ve tadilat için en uygun zaman olan yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte evlerde tatlı bir telaş başlıyor. 

Önceliğiniz güvenlik sistemleri olsun

Güvenlik zafiyeti yaratabileceği düşüncesiyle çok tercih edilmeyen bahçeli evlere, pandemi döneminde, yaşam alanlarında değişen ihtiyaçlarla birlikte ilgi de arttı. Havaların ısınmasıyla birlikte de balkonlu ev ihtiyacı kendini daha fazla hissettirdi. Tüm bunlar da yeni yaşam alanı arayışlarını doğurdu. Ancak yeni bir eve geçmeyi düşünenlerin ilk işi evi oturulacak hale getirmek oluyor. Tadilat, temizlik derken, güvenlik sistemleri göz ardı ediliyor. Fakat vaktimizin büyük bölümünü geçirdiğimiz yaşam alanlarımız olan evlerde huzur, mutluluk ve konforu sağlamak için birtakım güvenlik önlemleri almak gerekiyor. Bu süreçte başta müstakil olmak üzere yeni taşınılacak evlerde sevdiklerinizle yaşamanın keyfini sürmek için önceliği güvenlik sistemlerine vermek can ve mal güvenliği açısından büyük önem taşıyor. Türkiye'de bugün satılan her 100 alarm sisteminin yaklaşık 50'sini kuran Pronet; kendinizi, evinizi, sevdiklerinizi ve değer verdiklerinizi ve eşyalarınızı güvence altına almak için güvenlik sistemlerinin hayatımızın merkezinde yer alması gerektiğinin altını çiziyor.

Evinizde olduğunuzda ya da olmadığınızda sizi, sevdiklerinizi ve eşyalarınızı korumak için alacağınız güvenlik önlemleri güvenli ve konforlu bir yaşamı garanti ediyor. Yeni taşınacağınız evde kapı veya kapı kilidini değiştirmek, pencerelerdeki güvenlik açıklarını kapatmak, güvenlik sistemleriyle evi koruma altına almak, konut sigortası yaptırmak ve değerli eşyalarınızı kasada saklamak gibi tedbirler istenmeyen durumlarla karşılaşmanın önüne geçiyor.

Akıllı kilit sistemiyle güvende olun

Eskiden taşınılan yeni evde ilk olarak daha önce oturanlarda ya da evin sahibinde anahtar olduğu düşünülerek sadece kapının kilidi değiştirilirdi. Günümüzde buna ek olarak her geçen gün daha da gelişen ürünlerle akıllı cihazlar da kapımıza kadar geldi. Sunduğu imkanlarla göz dolduran akıllı kilit sistemini tercih etmek yüksek güvenliğin yanı sıra, pratik kullanım da sunuyor. Pronet Akıllı Kilit sayesinde evinize girmek için anahtara ihtiyacınız yok. Anahtarınızı kaybettiğinizde veya unuttuğunuzda, evinize telefonunuzdaki uygulama ile giriş yapabiliyorsunuz. Akıllı kilit ayrıca evde olmasanız bile kapı kilidini uzaktan açıp kilitleyebilme imkanı sunuyor. Ancak akıllı kilit sistemlerini seçerken çok dikkat etmek gerekiyor. Özellik, tasarım ve erişim seçeneği nedeniyle seçim yaparken kafanız biraz karışsa da tercihinizde önceliğiniz; teknoloji, basitlik, güvenlik ve konforun bileşimini sunan akıllı kilitler olmalı. 

Alarm sistemleriyle artık içimiz daha rahat  

Güvenlik sistemleri ile gereken tedbiri alarak karşılaşılabilecek riskleri ortadan kaldırabiliriz. Güvenlik önlemlerinin ilk sırasında ise en etkili çözümler oldukları için alarm sistemleri geliyor. Alarm sistemleri gelişen teknolojinin sunduğu en büyük yenilikler arasında yer alıyor. Nasıl ki teknoloji, hayatımızın önemli bir parçası olduktan sonra günlük yaşantımızı oldukça rahatlattıysa, aynı şekilde alarm sistemleri de evlerimize entegre olmaya başladıkça evimizi güvende tutmak için harcadığımız çaba da azaldı. Bu sayede artık içimiz daha rahat. Pandemi nedeniyle evde kalış sürelerimiz uzasa da hala işe gitmek durumunda olan önemli bir kesim var. Alarm sistemleri sayesinde evdeyken ya da evde olmadığınızda gözünüz arkada kalmıyor. 

Pronet Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Olgun Kükrer, “Güvenlikle ilgili yapılan araştırmalar, demir parmaklık, panjur gibi geleneksel yöntemler ve komşuluk dayanışmasına dayalı sosyal tedbirlerin yanı sıra, konut güvenliğinin güvenlik sistemleriyle de desteklenmesi gerektiğini ortaya koyuyor. Çünkü hırsızlar demir parmaklığı geçebiliyor, panjuru açabiliyor ancak güvenlik sistemleri çok daha kapsamlı ve etkin bir çözüm oluyor” diye konuştu. 

Pronet hakkında:

1995 yılında kurulan Pronet, bugün yaklaşık 200 bin aktif güvenlik sistemi kullanıcısı ile sektörünün lider şirketidir. Sunduğu güvenlik çözümleriyle kişi, kurum, kuruluş, öz varlık ve bilginin korunmasını sağlayan Pronet, ev ve işyeri güvenliğinin yanı sıra bankalardan perakende mağaza zincirlerine kadar birçok büyük kuruma yönelik çözümler üretiyor. Sunduğu çözümleri hırsızlığa karşı önleyici ve caydırıcı tedbirlerle sınırlı tutmayan Pronet, abonelerine ‘Tam Korumalı Güvenlik Sistemi’ ile hırsızlık, yangın, gaz kaçağı, su baskını gibi olayların yanı sıra acil sağlık ve panik durumlarına da müdahale edebiliyor. İnsana ve teknolojiye sürekli yatırım yapan Pronet, bunun bir sonucu olarak alarm sonrası aboneyi ortalama 10 saniyelik arama hızıyla dünya standartlarının üstünde çalışıyor. 2015’te Türkiye’de En İyi Müşteri Deneyimi Ödülü’nü kazanan Pronet, 2016’da da çağrı merkezi sektörünün dünya çapındaki en prestijli etkinliklerinden 11. Contact Center World Awards’ta, “En İyi Müşteri Deneyimi” kategorisinde önce EMEA Bölgesi (Avrupa, Ortadoğu ve Afrika) ve sonra dünya birincisi oldu. Pronet ayrıca, dünyanın en saygın iş ödülleri organizasyonlarından Stevie Awards 2016’da 4 altın, 3 bronz ödül kazanarak önemli bir başarıya daha imza attı. 2017’de “Yılın Müşteri Hizmetleri Ekibi” kategorisinde ödüle layık görülen Pronet, 2018’de ise Campaign Türkiye tarafından verilen Brand of the Year Ödüllerinde, hizmet kategorisinde “Yılın Markası” seçildi. 2020 yılında kurum kültürü konusunda global bir otorite sayılan Great Place to Work Enstitüsü tarafından kapsamlı bir incelemeye tabi olarak “yüksek güven kültürüne sahip, harika iş yeri” kriterlerini sağlayan Pronet, “Great Place to Work Certified” unvanına layık görüldü.