Türkiye’de bulguru sofralara en sağlıklı haliyle kazandırmayı hedefleyen Duru Bulgur’un hazırladığı yemek tarifleri iftar sofralarında büyük bir beğeniyle tercih ediliyor. Duru Bulgur lezzetleriyle hazırlanan “Duru Pratikli Keşkek” ve “Bulgurlu Düğülcük Tatlısı” tarifleri mutfaklara hem hız hem de benzersiz lezzetler sunuyor. Anadolu mutfağının en sevilen tariflerinden Keşkek, bu tarifte Duru Pratik Aşurelik Buğday ile buluşarak, damaklarda farklı bir lezzet bırakıyor. Bulgurlu Düğülcük tatlısı tarifi de Duru Çiğ Köftelik Bulgur ile zenginleşen içeriğiyle iftar sofralarında yenilik arayanları fazlasıyla mutlu edecek.  

Duru Pratikli Keşkek

Malzemeler
 
7 su bardağı tavuk suyu
2 paket Duru Pratik Aşurelik Buğday
400 g haşlanmış kemiksiz but
 3 çay kaşığı tuz

Hazırlanışı

Tavuk suyuna 2 paket Duru Pratik Aşurelik Buğday’ı ekleyin, kaynatın. 400 gr. haşlanmış tavuğu kaynayan tencereye ekleyin, 40 dakika kaynatın. 3 çay kaşığı tuz ekleyerek, buğdayları döve döve 15 dakika süreyle kıvamına gelene kadar karıştırın. Sos için tereyağı ve pul biberi karıştırın, servis tabağındaki keşkek üzerine dökün. Sıcak servis ediniz.

Bulgurlu Düğülcük Tatlısı

Malzemeler
 
1/2 Su bardağı ceviz
1.5 su bardağı Duru Çiğ Köftelik Bulgur
1/2 su bardağı sıcak su
 1/2 su bardağı şeker

Hazırlanışı

Cevizi havanda yağı çıkana kadar dövün. Daha sonra bulguru ekleyin, biraz su dökerek tekrar dövün. Birbirini tutuncaya kadar su ekleyerek dövmeye devam edin. En son şeker ya da lokum ya da pekmez koyun, tekrar dövün. Düz bir tabağa çıkarıp dilimleyerek servis yapın.