Çocuklar için fark etmeden, sürekli ve kolay öğrenme sağlayan eğitici içerikleri eğlenceli bir şekilde sunan Da Vinci, 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nü özel kuşak yayınıyla kutluyor. Da Vinci TV, 5 Haziran Cumartesi günü saat 15:00-20:00 arasında yayınlanacak programlar ile çocuklarda “çevre bilincini” artıracak yayınlarını ekranına taşıyacak. Dünyayı korumanın çok daha fazla önemli olduğu günümüzde çevreyi korumak ve doğayla barışı sağlamak için çocukları muhteşem bir yolculuğa çıkaracak olan Da Vinci TV, bu programlarıyla hem eğitirken hem de eğlendirecek.

Gün boyu sürecek programlar arasında Darwin ve Newts ile çocuklara dünyamıza nazik olmanın nasıl hayat kurtarabileceği gösterilirken, “Bunu Daha İyi Nasıl Yaparım?“ sorusuyla atık yiyecekleri nasıl ziyafete dönüştürebileceğinin de püf noktaları keşfedilecek. “Keşfetmeye Ne Dersin?“ programında ise güneş panellerinin nasıl elektrik ürettiği öğrenilirken, Siyaya ile gezegenimizin nefes kesen güzellikleri gözler önüne serilecek.

Turkcell TV+, BeIN CONNECT Digiturk, Türk Telekom Tivibu, Türksat Kablo TV Teledünya ve D-Smart’dan izlenebilen Da Vinci’nin “5 Haziran Dünya Çevre Günü” özel yayın akışı ise şöyle olacak;

15:00     Tek Durak Bilim Dükkanı

Bilim Filizleniyor

15:15     Kaptan Pin’le Uzay Yolculuğu

Çevre Dostu Araba

15:30     Darwin ve Newts

Plastik Poşet Sorunu

15:45     Bunu Daha İyi Nasıl Yaparım? 

Uygun ve Eğlenceli Buluşlar

Dünyayı Kurtarma Buluşları

16:20     Keşfetmeye Ne Dersin?

Güney Paneli ve Gece Gündüz

16:50     Siyaya – Vahşi Dünya'yı Keşfedelim

Büyülü Orman

Su Dağı

Lambert's Bay Bird Adası, Kuşların Yetkili Olduğu Yer

Gamkaberg, Dağ Kalesi

18:50     Xploration Doğa En İyisini Bilir

Çevre Dostu Bina

Deniz Altında İlham

Doğadan Gelen Moda

Da Vinci programları aynı zamanda Da Vinci Kids mobil eğitim uygulaması ile mobil telefon, tablet ve televizyon gibi internete bağlı tüm cihazlardan ve App Store’lardan indirilerek izlenebiliyor.