Kaliforniya Valisi Gavin Newsom tarafından yapılan açıklamaya göre Çin’in yeni enerji aracı üreticisi BYD Company, önümüzdeki günlerde sağlık personelinin kullanımı için 150 milyon adet N95 maskesi dağıtmaya başlayacak. Valiliğin açıklamasına göre, daha önce de eyalette 110 milyon cerrahi maske dağıtan BYD’nin N95 maske desteği sektörlerin güvenli bir şekilde yeniden açılmasına yardımcı olacak.
 
Newsom, Kaliforniya merkezli BYD Kuzey Amerika’nın ABD Ulusal İş Sağlığı ve Güvenliği Enstitüsü’nden (NIOSH) eyalet için N95 solunum maskeleri üretmek üzere sertifika aldığını açıkladı. N95 maskeleri, sağlık çalışanlarına koronavirüs enfeksiyonundan gevşek cerrahi maskelerden daha iyi koruma sağlıyor. Kaliforniya ve diğer birçok ABD eyaleti, COVID-19’un ülkede patlak vermesinden bu yana N95 maskeleri ve cerrahi maskeler de dahil olmak üzere tıbbi malzeme sıkıntısıyla karşı karşıya kaldı.
 
BYD, ABD’nin en kalabalık eyaletlerinden biri olan Kaliforniya’da bugüne kadar tarım sektörü için 6 milyon 168, eğitim için 2,5 milyon perakende için 3 milyon 238 bin acil dışı sağlık çalışanları için 3,5 milyon ve halk sağlığı için 8 milyon 696 bin cerrahi maske dağıttı