Çin Halk Bankası’nın (Merkez Bankası) Para Politikası Bölümü Yöneticisi Sun Guofeng, Reuters’in haberine göre, bankanın dijital paranın tedavüle sokulmasına ilişkin henüz tam bir süre planlaması bulunmadığını söyledi. Sun’un açıklamalarına bakılırsa, Merkez Bankası bunu muhtemelen 2022 olimpiyat oyunlarından önce gerçekleştirecek. Zira dijital paranın, bu uluslararası spor olayı sırasında kullanılmakta olacağı planlanıyor. 
 
Şimdilik Çin, dijital yuana ilişkin gittikçe artan sayıda pilot projeye girişiyor. Merkez Bankası, şu anda Shenzhen, Suzhou, Xiongan ve Chengdu’da dijital para kullanımı konusunda denemeler yapıyor. Ayrıca bankanın, başka bölgelerde örneğin Beijing, Tianjin, Hebei ve Hong Kong Büyük Körfez Bölgesi’nde de dijital para ile ilgili testler lanse edeceği açıklanıyor. 
 
Bankanın yaptığı kısa bir açıklamada dijital yuan kullanımının şimdilik ufak çaplı perakende işlemlerde test amacıyla uygulanacağı belirtiliyor. Ancak Merkez Bankası, dijital paranın yasal bir mali değişim aracı olduğu ve kağıt para ile birebir değiştirilebilir olduğu hususunu kesinlikle teyit ediyor. 
 
Öte yandan, şimdilik Çin dijital parasına ilişkin çok az enformasyon bulunması dolayısıyla tedavüle giriş ve kullanım alan ve biçimin konusunda kesinlik olmamasına karşın, Merkez Bankası'nın dijital yuan uygulamasını bir an önce başlatmak için hızlı ilerlediği ve ivedi davrandığı açıklıkla saptanıyor.