Sony Pictures Entertainment (SPE) ile iş birliğiyle hayat bulan BRAVIA CORE™, eğlence ve teknolojiyi bir arada buluşturuyor. Üstelik Pure Stream teknolojisiyle geliştirilmiş BRAVIA CORE™, Sony'nin yeni TV serisi arasından herhangi bir model satın alanlara uzun metrajlı filmleri ve diğer içerikleri mümkün olan en yüksek kalitede sunuyor. Kısa süre önce Avrupa’da piyasaya sürülen ve yakında Türkiye’de satışa çıkacak MASTER Series A90J 4K HDR OLED ve X90J 4K HDR Full Array LED TV'ler gibi tüm yeni BRAVIA XR modellerine ön yüklü gelen uzun metrajlı filmler ile kullanıcılar, en son SPE premium ve klasik içeriklerinden bazılarına[i] ve en büyük IMAX® Enhanced koleksiyonuna erişmenin keyfini çıkarabilirler. BRAVIA CORE, 80 Mbps'e[ii] varan çevrimiçi yayın hızıyla ile neredeyse kayıpsız UHD BD eşdeğeri kaliteye ulaşan Pure Stream™ teknolojisine sahip sektördeki ilk video erişim hizmetidir.

BRAVIA XR TV sahipleri, BRAVIA CORE kredilerini kullanarak aralarında Venom, Peter Rabbit, Ghostbusters, Blade Runner 2049 ve Jumanji: The Next Level’ın da bulunduğu en az 300 film seçeneği arasından dilediklerini izleyebilirler. A90J ve Z9J modellerinde 10, geri kalan BRAVIA XR modellerinde[iii] ise 5 film kredisi bulunuyor. Söz konusu televizyonlara sahip olanlar ayrıca, BRAVIA CORE ile 4K HDR kalitesine[iv] kadar istedikleri zaman ve istedikleri sıklıkta izleyebilecekleri göz kamaştıran bir film seçkisine abone oluyorlar.

Sony Pictures Entertainment Senior Vice President New Media Distribution Pete Wood: ‘Yaklaşık dört yıldır evde sinema deneyimini yeniden kurgulamak üzerinde çalışıyor ve sinemaya gittiğimizde gördüğümüz o muhteşem, insanı içine çeken teknolojiyi nasıl elde edeceğimiz üzerine düşünüyoruz. BRAVIA CORE, hiçbir ek çaba sarf etmeden faydalanmaya başlayabileceğiniz müthiş bir deneyim sunuyor. Bu program sayesinde, en iyi ve en yeni filmlerden tüm zamanların Sony klasiklerine kadar stüdyonun sunduğu en iyi içeriklerden bazılarına erişme imkânı bulacaksınız.’

Bravia CORE, evde gerçekten büyüleyici bir izleme deneyimi yaşayabilmeniz için en büyük IMAX Enhanced film koleksiyonuna erişebilmenizi sağlıyor. BRAVIA XR için optimize edilen bu koleksiyon, yeniden düzenlenmiş IMAX® görüntüsü ve etkileyici DTS ses de sunuyor.

IMAX Corporation, IMAX Post Sorumlusu Bruce Markoe: 'IMAX Enhanced, gişe rekorları kıran eğlenceyi sinema salonu dışında deneyimlemenin en iyi yolu. Sony BRAVIA XR cihazında en yüksek doğrulukta görüntü ve ses elde etmek üzere 50'den fazla IMAX Enhanced filmini yeniden düzenlemek için Sony Pictures ve DTS ile yakın bir şekilde çalıştık. BRAVIA CORE'daki IMAX Enhanced koleksiyonunu büyük bir keyifle genişletmeye devam ediyoruz ve tüketicilerin çok sevdiği IMAX teknolojisi ile daha fazla filmi sınıfının en iyisi niteliğindeki çevrimiçi yayın içerik ve eğlence cihazlarına taşımak için sabırsızlanıyoruz.'

Spider-man: Far from Home gibi IMAX filmle veya onaylı kameralarla çekilen içerikler, ekranın daha fazlasını dolduran, IMAX için özel olarak tasarlanmış olan genişletilmiş bir en-boy oranına sahiptir. Bu teknoloji ile izleyiciler ev ortamında; ödüllü filmler (Little Women, A Beautiful Day in the Neighborhood), aksiyon filmleri (Bad Boys For Life, Baby Driver) ve tüm aile için eğlence sunan filmler de (Hotel Transylvania, Smurfs: The Lost Village) dahil olmak üzere, gerçek anlamda sınıf atlayan bir film izleme deneyiminin tadını çıkarabilirler.

Bruce Markoe, "Film yapımı çok sofistike hale geldi. Sony BRAVIA XR TV'ler ve teknoloji sayesinde artık kendi evinizde bu deneyimi yaşayabilirsiniz," diye ekledi.

BRAVIA CORE paketinin bir parçası olan Studio Access ile izleyiciler, bir dizi ekstra kamera arkası görüntüye, röportaja ve daha fazlasına erişebilir.

BRAVIA CORE artık tüm BRAVIA XR TV'lerde mevcut. BRAVIA XR serisi, geleneksel yapay zekanın ötesine geçen ve insanların görme ve duyma biçimlerini taklit edecek şekilde tasarlanmış tamamen yeni bir işleme yöntemi kullanan yeni Cognitive Processor XR™ ile çalışmaktadır.