Güçlerini birleştirdiğini geçtiğimiz aylarda duyuran lider siber güvenlik firmaları

Biznet ve Securrent, düzenledikleri dijital lansman ile yeni marka adlarının

Cyberwise olduğunu duyurdu.

Tek marka çatısı altında bütünleşme duyurusunun yapıldığı lansmanda, Cyberwise markası ve logosu tanıtılırken, Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Eczacıbaşı, Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdür Aret Kıllıoğlu ve Yönetim Kurulu Üyesi Selahattin Zoralioğlu canlı yayında katılımcılardan gelen soruları yanıtlayarak yeni marka altında bütünleşme süreci, yurtiçi ve yurtdışı hedefleri hakkında önemli bilgiler paylaştı.


Alanlarının lideri iki siber güvenlik firması Biznet ve Securrent, “ülkemizin lider siber güvenlik çözüm sağlayıcısı olmak”, “geleceğin sektörel konsolidasyon sürecinde doğru konumlanmak” ve “global pazarlarda çok daha güçlü rekabet edebilmek” için; özel sermayeli fon yönetim şirketi Taxim Capital’i de ortaklığa dahil ederek, Cyberwise çatısı altında bütünleşti. Siber güvenlik dünyasında son dönemlerin en önemli gelişmesi olarak değerlendirilen bütünleşme ve yeni marka, Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Eczacıbaşı’nın da canlı katılımıyla, günün koşullarına uygun şekilde, bir dijital lansman ile duyuruldu.

Faruk Eczacıbaşı: “Değişimin etkisini çok çabuk hissediyor ama onun karanlık tarafını daha geç fark ediyoruz! Hedefimiz, siber güvenlik ortamının daha sağlıklı hale gelmesine katkı sunmak.”

Moderatörlüğünü ve sunuculuğunu, gazeteci ve TV program yapımcısı Dinçer Karaca’nın yaptığı lansmandaki konuşmasına, 2020 yılına girdiğimiz zaman dünyanın bu şekle geleceğini tahmin edemeyeceğimizi belirterek başlayan Faruk Eczacıbaşı, “Şu anda büyük bir değişim yaşanıyor ama aslında bu değişimi bir süredir bekliyorduk. İnsanlık, bir süredir endüstri sonrası dönemini yaşıyor. Uzun sayılmayacak bir süre önce bilgisayar kullanırken, artık her şeyimizi cep telefonlarımızdan ya da tabletlerimizden yapıyoruz. Bu değişim sürecine yabancı değiliz ama Covid-19 salgını, bu süreci epey hızlandırdı. Ve her gelişim, bir de karanlık tarafıyla hayatımıza giriyor. Değişimin etkisini çok çabuk hissediyoruz ama onun karanlık tarafını daha geç fark ediyoruz. Bir şekilde hepimizin bu karanlık tarafa, saldırılara hazırlıklı olması gerekiyor. Bu saldırıların en tipik örnekleri, eskiden hiç alışık olmadığımız bilişim dünyası üzerinden gelen saldırılardır. Siber suçlar gittikçe daha yaratıcı ve daha karmaşık hale geliyor” dedi.

Eczacıbaşı, Cyberwise’nin kendisi için ne anlama geldiğine de değinerek; “Siber güvenlik dünyamızın iki güzide kuruluşu Biznet ve Securrent’in bir araya gelerek Cyberwise markasını oluşturması, başka bir ifadeyle tek çatı altında bütünleşmesi; çok geniş bir ürün, hizmet ve danışmanlık hizmetinin verilecek olması anlamında çok şey ifade ediyor. Geleceğin gittikçe artan dinamiğinde, siber güvenlik ortamının daha sağlıklı hale gelmesine katkı sunmak hedefiyle başlayan bütünleşmenin aynı hedefle devam edeceğine inancımız tam” şeklinde sözlerini tamamladı.

Aret Kıllıoğlu: “Cyberwise ile gerçek bir “Tek Adres” hizmet modeliyle faaliyet gösteren siber güvenlik çözüm sağlayıcısı yaratmış olduk.”

Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdür Aret Kıllıoğlu ise, siber güvenlik sektöründe yıllardır konuşulan ve olması gereken birleşmenin ilk adımını atmaktan büyük bir heyecan duyduklarını belirterek; “Bu gelişmeyi, birleşmeden çok bütünleşme sözcüğü çok daha iyi anlatıyor. Bizim bütünleşmemiz, artan ihtiyaçlar karşısından daha iyi ve daha geniş yelpazede hizmet sunabilmek amaçlıdır. Biznet ve Securrent de tam olarak, her noktada birbirlerinin hizmetlerini ve çözümlerini tamamladı. O yüzden bütünleşme çok daha doğru bir ifadedir. Her gün hızla artan ve güçleşen siber güvenlik problemleri karşısında firmalar; güvenebilecekleri, geniş bir yelpazede hizmet alabilecekleri çözüm ortakları arayışındalar. İşte firmaların, müşterilerimizin her türlü siber güvenlik ihtiyaçlarını ister ürün ister hizmet, isterse danışmanlık ya da yönetilen hizmetler olsun, “Tek Adres”ten karşılayabilecekleri, her aşamada yanlarında olacak bir marka yarattık” dedi.

Hedef 5 yılda yüzde 25 pazar payı

Pazar payı hedefleri hakkında da bilgiler veren Kıllıoğlu, 5 yıl içinde yüzde 25 oranında bir pazar payına ulaşarak, pazarın en büyük oyuncusu olmak gibi bir hedefleri olduğunu belirterek, bu pazarın büyümesine katkı sağlamayı amaçladıklarını da sözlerine ekledi.

Kıllıoğlu; “Toplam ciromuzun yüzde 15’inin yurt dışı faaliyetlerimizden oluşması gibi bir hedefimiz de var. Bölgesel ve global rekabette daha sağlam ilerlemek için, ulusal pazarda çok daha güçlü olunması gerektiğine inanıyoruz” diye sözlerine devam etti.

Globalde ilk hedef Avrupa ve Ortadoğu

Bütünleşmenin hedef sektörleri ve global hedeflerine de değinen Aret Kıllıoğlu, Cyberwise olarak Hollanda ve Dubai’deki başarılarını Avrupa ve Ortadoğu bölgesine yaymayı hedeflediklerini söyleyerek “Kısacası Türkiye’den doğmuş glokal bir siber güvenlik markası olacağız” dedi.

Yeni markanın temel hedeflerine değinen Kıllıoğlu, sözlerine şöyle devam etti: “Hem Biznet hem de Securrent olarak en önemli önceliklerimiz, her zaman için, çalışanlarımız, uzmanlık seviyelerimiz ve müşterilerimizin ihtiyaçları olmuştur. Cyberwise olarak temel hedefimiz, işte bu çalışma kültürünü kaybetmeden, daha fazla alanda uzmanlık geliştirip, bunları değişik hizmet modelleri ile müşterilerimize ulaştırmak olacak. Bu hedef için kadrolarımızı da sürekli geliştirmemiz gerekecek. Genç girişimcilere, genç yeteneklere, siber güvenlik alanında var olabilmek için ihtiyaç duyacakları her türlü desteği vermek, Cyberwise olarak en önemli misyonlarımızdan birisi olacak.”

Selahattin Zoralioğlu: “Büyümede aktif olarak rol alacağız.”

Cyberwise’ın üçüncü ortağı Taxim Capital’in bütünleşmeye katacaklarını değerlendiren Yönetim Kurulu Üyesi Selahattin Zoralioğlu ise, Cyberwise’a en önemli katkılarının, ilk anda sanıldığı gibi finansal açıdan değil, know-how açısından olacağının altını çizerek; “Biz, hızlı büyüyen orta ölçekli firmaları desteklemek hedefiyle yola çıkmış bir özel sermaye fon yönetim kuruluşuyuz. Taxim Capital olarak temel farkımız, yatırımcı ortak olduğumuz şirketlerde aktif fayda sağlamaya çalışan bir yaklaşımımız olmasıdır. Bizim en önemli tecrübemiz, ekonomik büyüme ve firma büyüme stratejileri üzerine. Firmaları; hem organik hem de birleşmeler ve satın almalar ile inorganik olarak bir sonraki büyüme aşamasına taşımak bizim uzmanlık alanımız. İşte buradaki birikimimiz Cyberwise’a en önemli katkımız olacak. Taxim Capital olarak Cyberwise’ın büyümesinde aktif olarak rol alacağız” dedi.

Ayrıca Zoralioğlu, Türkiye’de büyüme potansiyeli olan orta ölçekli şirketlere ve girişimcilere destek olmak isteyen bir fon olduklarının altını çizerek, yabancı fonların yönetimini sağlayan özel sermayeli Türk fon yönetim şirketi olarak ülkeye yabancı yatırımların girişini sağladıklarını da belirtti.

Hakan Terzioğlu: “Bu bütünleşme tüm pazar dinamiklerini değiştirecek.”

Cyberwise markasının yaratım sürecine değinen Genel Müdür Yardımcısı Hakan Terzioğlu ise, marka ismi olarak Cyberwise adı ile her iki firmanın temel değerlerini ve tecrübesini çok iyi yansıttıklarını düşündükleri “wise-bilge” sözcüğünde karar kıldıklarını vurguladı. Terzioğlu, sözlerine şöyle devam etti: “Ayrıca, bu ismi seçmemizin bir başka nedeni de uluslararası pazarlara verdiğimiz önemdir. Türkiye’de siber güvenlik alanında ilk kez böyle bir bütünleşme yaşanıyor. Bu bütünleşmenin tüm pazar dinamiklerini değiştireceğini ya da yeni dinamikler yaratacağını düşünüyoruz. Biznet ve Securrent olarak uzun yıllar muhafaza etmeye çalıştığımız temel değerlerimizi Cyberwise çatısı altında geliştirmeye devam edeceğiz.”

Cyberwise bütünleşmesinin dijital lansmanı, katılımcıların sorularının yanıtlanmasıyla sona erdi.

Yayın kaydını izlemek için: https://www.youtube.com/watch?v=eMuFGAmVaOY

Cyberwise Hakkında: Siber güvenlikte glokal bakış açısına ve toplam 30 yılı aşkın tecrübeye sahip iki güçlü firma Biznet ve Securrent’in birleşmesiyle çatı marka olarak 2020 yılında duyuruldu. Özel sermayeli fon yönetim şirketi Taxim Capital’in de ortaklık yapısına dahil olduğu Cyberwise, siber güvenlik alanında, danışmanlık, ürün satışı ve teknik destek hizmetlerinden oluşan, uluslararası standartlarda “Tek Adres” iş modeliyle hizmet veren bir siber güvenlik çözüm sağlayıcı olarak İstanbul ve Ankara’nın yanı sıra Dubai ve Hollanda ofisleri ile 3 ülkede 120’nin üzerinde çalışanıyla 450’den fazla kurumsal müşteriye hizmet veriyor.

Biznet Hakkında:2000 yılında kurulan, BT, OT ve IoT alanlarının güvenliğinde bütünsel bir yaklaşımla, projelendirme, danışmanlık, denetim ve yönetilen güvenlik hizmetleri sunan Türkiye’nin lider siber güvenlik firması Biznet Bilişim’in tüm hisseleri Mayıs 2018’de Faruk Eczacıbaşı tarafından satın alındı. Gartner’ın OT güvenliği üzerine yayımladığı raporda yer alan ilk Türk hizmet şirketi olan Biznet Bilişim, ayrıca Ödeme Kartı Sektörü Güvenlik Standartları Konseyi (PCI SSC) tarafından verilen akreditasyonlarla Kartlı Ödeme Endüstrisi Veri Güvenlik Standardı denetimleri yapmaya yetkili ilk Türk firmasıdır. Dört kez Deloitte Teknoloji Fast 50 Türkiye listesine girmeye hak kazanan şirket, İstanbul ve Ankara ofislerinde 90’nin üzerindeki çalışanıyla 300’den fazla müşteriye hizmet veriyor. Biznet Bilişim, 2018’de Hollanda’da açtığı ofisiyle Avrupa’daki müşterilerine de hizmet vermeye başladı.

Securrent Hakkında: Aret Kıllıoğlu tarafından 2009 yılında kurulmuş olan Securrent, yüksek teknik yetkinliğe sahip ekibiyle özellikle finans, Telekom ve e-ticaret sektörlerinde sağladığı çözümlerle müşterilerine katma değerli siber güvenlik çözümleri, kurulum, destek ve bakım hizmetleri sunmaktadır. Şirket, Dünya’nın bu alanda önde gelen çözüm sağlayıcıları tarafından Türkiye’nin en iyi ürün uygulama ve destek sağlayıcısı seçilmiştir. Securrent’in İstanbul ve Dubai’de ofisleri bulunmaktadır.

Taxim Capital Hakkında: Taxim Capital, Türkiye’nin orta ölçekli ve potansiyel sahibi şirketlerine ve onların vizyoner girişimcilerine büyüme sermayesi sağlayarak ortak olmayı hedefleyen bir özel sermaye yatırım fonudur. Fonun yatırımcıları arasında Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD), Uluslararası Finans Kurumu (IFC), Avrupa Yatırım Fonu (EIF), Türkiye Büyüme ve İnovasyon Fonu (TGIF), Almanya Yatırım Kurumu (DEG) ve Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı (TTGV) gibi kurumsal yatırımcılar bulunmaktadır. Fon yakın geçmişte Big Chefs Café Brasserie, Netcad Yazılım, Suwen İç Giyim, Alke Sağlık Ürünleri, Biznet Bilişim ve Securrent’e ortak olmuştur.