Bireysel emeklilik fon büyüklüğünde sektör lideri AvivaSA, “Brand Finance”ın bu seneki “Türkiye'nin En Değerli Markaları-Turkey 100” listesinde, yüzde 100 artış ile en yüksek marka değer artışı gösteren 3. firma oldu. Markanın, listedeki tek bireysel emeklilik ve hayat sigortası markası olması dikkat çekti.

Sabancı Holding ve Aviva iştiraki olan sektör lideri AvivaSA; liderliğini marka değerindeki artış ile tescilledi. Uluslararası marka değerlendirme kuruluşu Brand Finance'in, “Türkiye'nin En Değerli Markaları-Turkey 100” listesine girme başarısı gösteren tek bireysel emeklilik ve hayat sigortası markası olan AvivaSA; bu sene marka değerindeki yüzde 100 artış ile en yüksek oran marka değer artışı gösteren 3. firma oldu.

Bir yılda yüzde 100 marka değer artışı

Konuyla ilgili bir açıklama yapan AvivaSA CEO’su Fırat Kuruca; “Tüm dünyada en değerli markaları belirleyen Brand Finance’in listesinde, tek BES ve hayat sigortası şirketi olarak yer almak ve bir yılda yüzde 100 marka değer artışı göstermek bizi son derece mutlu etti. Açıkçası, bu başarının, özellikle 2017 yılından bu yana sürdürdüğümüz insan, kültür ve dijitalleşme odaklı stratejimizin sonucu olduğunu düşünüyorum. 2017 yılını, ‘Kültüre ve İnsana Yatırım Yılı’ ilan etmemiz, 2019 başında uygulamaya koyduğumuz ‘Müşteri Odaklılık’ programımız ve geçen sene sektörümüzün en gelişmiş mobil uygulaması olan AvivaSA Mobil’i hizmete sunmamız, sürdürülebilir başarımızı destekleyen önemli hamlelerimiz oldu. Süreçlerimizde yalın ve hızlı olmak adına birçok yenilik yaptık ve tek tıkla işler pozisyona geldiğimiz pek çok sürece sahibiz. Tüm çalışanlarımızla değişime açık, yenilikçi ve empati kurduğumuz süreçleri müşterilerimiz için tasarlıyoruz. Müşterilerimizi tanımak, ihtiyaçlarını anlamak ve onlara uygun kişiselleştirilmiş ürün ve hizmetleri doğru kanallardan sunarak, ihtiyaç duydukları anda yanlarında olabilmek için çalışıyoruz.” dedi.

Marka aşinalığından; marka bağına uzanan süreç

Brand Finance’nin listesi, pazarda tüketicinin tercih eylemi olarak ortaya çıkan Markanın Göreceli Ağırlığı (MGA) kriterini baz alıyor. MGA’nın, tüketici markaya tanıdık geliyorsa, markayla ilgili olumlu ve ayırt edici bir algıya sahipse ve tüketicinin markayla bağı oluşmuşsa gerçekleştiği kabul ediliyor.

AvivaSA Hakkında:

Türkiye’nin önde gelen bireysel emeklilik ve hayat sigortası şirketlerinden AvivaSA Emeklilik ve Hayat, 31 Ekim 2007 tarihinde kurulmuştur. Türkiye’nin en güçlü gruplarından Hacı Ömer Sabancı Holding A.Ş. ile üç yüz yılı aşan köklü bir geçmişe sahip İngiliz sigorta devi Aviva plc.’nin eşit ortaklık ilkesiyle kurulan AvivaSA’nın hisselerinin yüzde 20’lik bölümü ise “AVISA” koduyla Borsa İstanbul’da işlem görmektedir. AvivaSA, “bireysel emeklilik”, “hayat sigortası”, ve “ferdi kaza sigortası” alanlarında yenilikçi ürünlerini, benzersiz çoklu dağıtım kanalı ile müşterilerine sunmakta; Türkiye’nin en büyük direkt satış kadrosunun yanı sıra, Akbank iş birliğiyle güçlü bankasürans ağı, acenteleri, telesatış kanalı ve Kurumsal Projeler ekibi ile hizmet vermektedir.