Alışveriş ve eğlencenin Ataşehir’deki gözde noktası Metropol İstanbul’un ev sahipliği yaptığı dünyaca ünlü balon müzesi Animal Balloon World ödüllere doymuyor. Balondan eserlerin hayat verdiği ve nesli tükenen hayvanlar temalı dünyaca ünlü Animal Balloon World Türkiye’de ilk kez iki ay boyunca Metropol İstanbul’un ev sahipliğinde ziyaretçilerle buluşmuştu.  Balon müzesi, Hollanda, İspanya, Belcika, İtalya, Fransa ve Avusturya başta olmak üzere pek çok ülkeden gelen balon artisti ve Türkiye’den de 14 gönüllü öğrenci ile birlikte toplam 34 kişilik bir ekip tarafından hayata geçirildi. Pandemi sürecinde alınan hijyen önlemleri kapsamında ziyaretçi akınına uğrayan dünyaca ünlü müze yılın en çok ses getiren sergileri arasına girmeyi başardı. Basında geniş yer bulan müzeye birçok ünlü ismin yanı sıra çocuklar ve aileler de yoğun ilgi gösterdi. 

Guinnes rekorlar kitabına giren müze

Müzede yer alan 40.000 adet balon kullanılarak hazırlanan dev dinozor heykeli, büyüklüğü ve ilgi çeken tasarım detaylarıyla Guinness rekorlar kitabına girmeyi başardı. Ses getiren balon müzesinde kullanılan balonlar daha sonra “Recycling Art” Geri Dönüştürülebilir Sergi’ye dönüştürülerek farklı bir konseptle ziyaretçileri ağırlamaya devam etti. Sergi de iki önemli ressam Sabahat Çıkıntaş ve Bubi’nin balonları dönüştürerek yaptığı eserlere yer verilerek doğanın korunması, çevreye saygı ve türlerin yaşam alanlarının devamlılığı gibi önemli konular ana tema olarak ziyaretçilerle paylaşıldı. 

Animal Balloon World, son olarak, dünyanın bir çok yerinden tasarımların kıyasıya yarıştığı Hermes Creative Awards’da başvurduğu 7 kategorinin tamamından en değerli platin ödülünü alarak prestijini bir üst çıtaya taşımayı başardı. İlerleyen günlerde yeni ödüllerin de sahibi olmaya hazırlanan müze Metropol İstanbul’da Türk ziyaretçilerin en çok ilgi gösterdiği projelerden biri olmuştu. 

Metropol İstanbul marka karması: