Düsseldorf’ta yerleşik Ergo’nun patronu Marhus Riess, küresel portföyleri içinde Çin’in merkezi bir yer işgal ettiğini belirtti. Merkezi Shandong’da bulunan devlet yatırımı Sasac’ın sahibi olduğu Taishan’a katılımı, Ergo’nun Almanya dışındaki en büyük yatırımı olacak.
 
2011 yılında kurulan Çin şirketi Taishan, yıllık ortalama 300 milyon Euro prim girdisi sağlıyor ve her yıl yüzde 15 ila 20 kadar büyüyor. Ergo’nun Çin bölüm şefi Jürgen Schmitz, Çin sigorta sektörünün her alanında bulunmaya devam edeceklerini belirterek “Yeni katılımla hasar ve kaza dalında etkin olacağız. 2013’ten beri yine Sasac’a ait olan Shandong Asset Investment Holding ortaklıkları dolayısıyla zaten hayat ve sağlık sigortasında aktif durumdaıqyız” dedi.
 
Alman iş insanlarının ifadelerine göre Çin sigorta piyasası olağanüstü yoğun bir piyasa. Nitekim Alman şirketi, Çin şirketleri ile işbirliği yaparak en üstteki beş şirket arasında olacaklarını ve gelecekte de ilk üç arasına girmeyi umduklarını söylüyor. Ayrıca Taishan’daki paylarını da yükseltmeyi düşünüyorlar.