Sakarya’nın Taraklı ilçesinde Aile Hekimliği yapan Dr. Semih Sert'in İl Sağlık Müdürlüğü tarafından açığa alınmasına AHEF de büyük tepki gösterdi. Dr. Semih Sert'in yaşadığı baskı ve mobingin göz ardı edildiğini belirten AHEF Yönetim Kurulu, “görev tanımında olmayan işleri yapmayı reddettiği için bir aile hekimi ile bu derece uğraşılması akıllarda soru işareti uyandırıyor” dedi.

Aile Hekimi Dr. Semih Sert, Sakarya’da göreve yaparken, görevi kapsamında bulunmayan işlemleri yapmayı reddettiği için mobing görmeye başladı. Önce hastanede görevli bir memurun başlattığı huzursuzluk süreci daha sonra İl Sağlık Müdürlüğü ve ardından da hastane yönetimi ile devam etti. Sonrasında ise yalnızca bazı varsayımlar ve dedikodular dayanak gösterilerek, mevzuata aykırı şekilde görevinden uzaklaştırıldı.

Görev tanımında bulunmayan bazı işlemleri yapmayı kabul etmeyen Aile Hekimi Sert, ekip arkadaşı ile nöbet değiştirme hakkı olmasına rağmen, bu tercihini kullandığı için hastane müdürü tarafından darp edildi. Savcılığa suç duyurusunda bulunmaya gitmesiyle birlikte olaylar birden daha da içinden çıkılmaz hale geldi.

Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Özlem Sezen savcılık sürecinde Dr. Semih Sert’e tanıklık yapan hemşire arkadaşlarının da tehdit edildiğini söyledi. “Dr. Semih Sert arkadaşımıza son derece zor günler yaşatılmış ve aklımızın dahi almadığı bu tuhaf ilişkiler sarmalı sonucu kendisi maddi manevi büyük kayba uğramış, yıpratılmıştır. Kendisine tanıklık eden hemşire arkadaşlarımız tehdit edilmekle kalmayıp, bazı yakışıksız iddialarla da sorgulanmışlardır. Aynı şekilde Dr. Semih Sert de İl Sağlık Müdürlüğü tarafından sorguya alınmış, kendisine çirkin iftiralar atılmaya çalışılmıştır. Gerek İl Sağlık Müdürlüğü gerekse de hastane yönetiminin işini yapmaya çalışan bir Aile Hekiminden bu derece rahatsız olmalarının sebebi nedir? Bunun çok iyi araştırılmasını istiyoruz. Dr. Semih Sert’in sonuna kadar yanındayız.”

Hastane Müdürünün Dr. Semih Sert’i darp ettiği ana ait kamera kayıtları ortadan kaybolurken, soruşturmada alınan ifadelerin tutanakları da Aile Hekimi Semih Sert’e verilmedi. AHEF açıklamasında; “Arkadaşımız bir süre sonra Valilik tarafından 2 ay süre ile açığa alındı ancak biz de hemen yürütmeyi durdurma kararı için harekete geçtik. Darp ve mobing ile ilgili suç duyurusunda bulunduk. Aile Hekimlerinin güç çalışma koşulları, uğradıkları haksızlıklar ve şiddet ortadadır. Bu olayda da Aile Hekimini yıpratmaya yönelik ciddi bir çaba vardır. Bunu görmezden gelmeyeceğiz. Dr. Semih Sert’in hakkını meslektaşları olarak hep birlikte arayacağız” dedi.