YouTube son dönemde hem tarayıcı hem de mobil uygulama tarafında bazı değişiklikler yaptı. İlk önce arayüz değişimi gördük. Ardından video oynatma arayüzünü Netflix’e benzetti. Şimdi ise YouTube Music uygulaması için yeni bir özellik test ediyor.

YouTube Music tarafından getirilen yeni özellik, kullanıcıların müzik dinleme alışkanlıklarını yakın takibe alıyor. Örneğin bir liste içerisinde hangi parçanın ne kadar dinlendiği veya hangisinin direkt olarak atlandığı gibi verileri birleştiriyor.

Bu ayın başlarında bazı YouTube Premium aboneleri platformun yeni video oynatma arayüzü ile ilgili bir mesaj aldı. Yapılan paylaşıma göre, yeni sistemi deneyimlemek isteyen kişiler, kısıtlı bir süre için erkenden test etme şansı elde edebiliyor.

Şu an için hem uygulama ve mobil tarafı hem de tarayıcıyı etkileyen bu değişim ile, videoda ileri veya geri giderken kırmızı çubuk sağa veya sola oynatmak yerine yukarı çektiğimiz takdirde artık Netflix’te olduğu gibi küçük resimler karşımıza çıkacak.

Bu sayede süre olarak değil, kareler halinde videoyu görüp istediğimiz ana ulaşabileceğiz. Daha sonra ise tekrar oynat butonuna tıklayarak seçim yapılan kareden itibaren izlemek mümkün olacak. Konuyla ilgili YouTube tarafından yapılan paylaşımda şunlar söylendi:

Test aşamasındaki yeni özellikleri deneyin. Premium üyeleri, sınırlı bir süre için üzerinde çalıştığımız yeni özellikleri deneyebilir. Sizlere daha iyi bir YouTube deneyimi sunabilmemiz için geri bildirimlerinizi bizimle paylaşın.

Bu yeni özelliği kullanmak için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:

Video izlerken ilerleme çubuğundaki kırmızı noktayı bulun ve video küçük resimlerime bakmak için yukarı kaydırın.
Bu moddayken, video izlemek istediğiniz ana tam olarak gitmek için kırmızı noktayı sürükleyebilir veya küçük resimler arasında kaydırarak gezinebilirsiniz.
Videoyu izlemeye devam etmek için oynatma düğmesine dokunun.