Bir dönem CAT ile başlayan, Samsung’un bile bir dönem göz kırptığı dayanıklı akıllı telefon pazarı bugün çok daha sakin. Pazarın önemli oyuncularından Ulefone ise Armor X6 Pro modelini tanıttı. Farklı bir tasarıma sahip olan akıllı telefon, oldukça dayanıklı bir gövdeye sahip.

Dayanıklı gövde yapısına sahip akıllı telefon, suya dayanıklı kamera, hoparlör, USB girişleri ve düğmeleriyle ön planda. Tabii ki USB girişleri özel bir tıpa ile kapatılıyor. Bu her parçayı koruyan suya dayanıklı yapı ise akıllı telefonun IP68 ve IP69K sertifikalarını almasını sağlıyor.

Model yine ABD askeri standardı olan MIL-STD-810 G standardına da sahip. Bu anlamda akıllı telefon yüksek sıcaklıklara da dayanabiliyor. Android 12 ile gelen model, 5 inçlik IPS LCD ekran yapısıyla karşımıza çıkıyor. MediaTek Helio A22 4G işlemcisi ile gelen model, 4 GB RAM ve 32 GB dahili depolama ila karşımıza çıkıyor.

İşlemci: MediaTek Helio A22 4G
Ekran: 5 inç IPS LCD
RAM: 4GB
Depolama: 32 GB
Kamera: 13 Megapiksel arka kamera 5 Megapiksel ön kamera
Video kaydı: 1080p
Batarya: 4.000 mAh
Boyutlar ve ağırlık: 150 x 78.9 x 14.4mm, 227 gram

Ulefone Armor X6 Pro özellikleri kamera tarafında iddialı olmasa da önemli özelliklere sahip. Modelin arka kamerasında 13 Megapiksel çözünürlüğe sahip çift LED’li bir arka kamera ile karşımıza çıkıyor. Armor X6 Pro ön tarafta ise 5 Megapiksel çözünürlüğünde bir kameraya sahip. Su geçirmezlik özelliği ise su altı fotoğrafçılığı için de önemli avantajlar sunuyor. Yine arka kamera 1080p video çekme özelliğine de sahip.