Batarya telefonun en önemli parçalarından bir tanesi. Genellikle telefonun ömrünü de tayin eden bataryaları korumak için çeşitli önlemler almak gerekiyor. 

Maalesef akıllı telefonlarımızı her gün şarj etmemiz gerekiyor. Artık her işimizi akıllı telefonlar üzerinden hallettiğimiz bugünlerde telefonların bataryaları ise ancak bu işlevleri bir gün boyunca yapmamıza olanak sağlıyor. Bu yüzden birçok insan telefonunu şarj olurken kullanmak zorunda kalıyor. 

Akıllı telefonlar ve bataryaları konusunda birçok farklı düşünce mevcut. Telefonu şarj ederken kullanmak ya da geceleri şarja takmak konusunda birçok kez uyarı alsanız da artık yeni nesil telefonlar bu tür durumlar göz önünde bulunduğu için tasarlandığı için herhangi bir tehlike oluşturmuyor.

Birçok üretici, orijinal olmayan şarj cihazlarının telefonlara zarar verme ihtimali bulunduğu için telefonların şarj sırasında kullanılmaması yönünde uyarılarda bulunur. Diğer yandan telefonu şarjda kullanmanın belli başlı zararları da olabiliyor.

Akıllı telefonların şarj sırasında belli sıcaklıklar altında olması gerekiyor. Ancak normal kullanımının dışında şarj sırasında akıllı telefonlarınızla oyun oynadığınız takdirde, bu sıcaklık artarak hem bataryanıza hem de telefon içerisindeki diğer bileşenlere zarar verebilirsiniz. Bu yüzden şarj sırasında aşırı performans isteyen uygulamaları kullanmamak oldukça yararlı olabilir.

Şarj sırasında telefonu kullanarak oluşabilecek bir diğer zararlardan bir diğeri de kablo veya şarj bağlantı noktasında oluşabilecek deformasyonlar gösterilebilir. Şarj sırasında telefonu kullandığınız için kabloda ya da şarj bağlantı noktalarına zarar verebilirsiniz.