SpaceX, geçtiğimiz günlerde kullanıcıların denizde de internete erişebileceği Maritime hizmetini duyurdu. OneWeb, 5G ve uydu internet hizmetleri için SpaceX ile rakip olmak için hazırlanıyor.

Daha fazla kullanıcıya ulaşmak isteyen SpaceX, geçtiğimiz günlerde Starlink sahiplerinin denizde de internete girebileceği yeni hizmetini kullanıcılarla paylaştı. Şirket, denizde internet hizmetinin 350 Mbps’ye varan hıza ulaşabileceğini müjdeledi.

Şirket yaptığı açıklamada, “Çalışmamızda uydu internet operatörlerinin tipik bir kentsel baz istasyonu dağıtımının yakınında, internet kalitesini etkileyecek parazitler oluşması muhtemel. 12GHz spektrumu ile ilgili çalışma yürüttüğünü iddia edenler, Amerika’da yararlı işler gerçekleştirmek yerine koalisyonda lobi faaliyeti yürütüyor.” ifadelerine yer verdi.

Dish Network ve 5G için 12GHz koalisyonu, OneWeb’in açıklaması ile ilgili yorum yaptı. OneWeb’in lobi faaliyetleri hakkındaki düşüncelerinin yanlış olduğunu belirten koalisyon, “OneWeb tarafından bugün yapılan açıklama, 12GHz bandı ile ilgili bilimsel olmayan ve içi boş ifadeler barındırıyor. FCC, 12GHz bandını kullanan şirketlerin olası riskleri göze alması gerektiğini açıkça belirtiyor. 5G için 12GHz koalisyonu, Amerikan halkı için bir kazan-kazan çözümüne ulaşmak için FCC ve paydaşlarla birlikte çalışmaya kararlıdır. ” dedi.