Talepleri karşılayacak kadar üretim yapılamadığı için otomotivde olduğu gibi bu alanda da stokçuluk tartışmaları hızlanmaya başladı. Çünkü daha çok üst ve orta segment modelleri aynı günde ve gerçek fiyatına satın almak zorlaştı. Özellikle dar gelirli vatandaşlar, böyle bir süreçte daha ince eleyip sık dokuduğu için alımlarını erteledi. Bu haftaki yazımızda 12 taksitle alınabilecek en iyi ve en uygun fiyatlı telefonları derledik. Ama öncesinde bu tür telefonların genel özelliklerine kısaca bir göz atalım:

Yeni nesil orta segment telefonlarda dahili bellek 128-256 GB olarak değişebiliyor. RAM’ler ise 4 ile 8 GB arasında. Arkada da 3’lü ya da 4’lü kamera tercih ediliyor. Hemen hepsi yapay zeka ile görüntü iyileştirmeleri ve yavaş çekim yapabiliyor. Ortalama batarya gücü 5000 mAh olurken yüz tanıma ise standart haline gelmiş. Büyük kısmı 5G’ye uyumlu. Güçlü yenileme hızları ve ekran tepki süreleri sayesinde aksiyon türündeki oyunları bile kolaylıkla kaldırabilen bu cihazlar, suya ve toza karşı da dayanıklı olarak tasarlandı. ‘Ne alsam’ diye karar veremeyenler için işte size genel hatlarıyla sınıfının en iyilerinden birkaç alternatif…

TEKNO TURU

  • Coca Cola, Realme desteğiyle telefon sektörüne de adım attı. 6.4 inç Amoled ekrana, 16 MP selfie, 50 MP ana + 2 MP derinlik kameralarına sahip cihazın pil gücü de 5000 mAh.
  • Acer yeni oyun bilgisayarı Predator Helios 16’yı tanıttı. En yeni 13’üncü Nesil Intel Core mobil işlemciler ve GeForce RTX 40 Serisi grafik işlemciden güç alan cihaz, 16 inç ekrana sahip.
  • Dijital baskı alanında faaliyet gösteren yerli Lidya Grup, kendi bünyesindeki Sutec ve temsil ettiği Xerox, Epson, Efi ve Kongsberg markalarıyla Avrupa, Ortadoğu ve Afrika’da rekabeti artırdı. Lidya Grup Başkanı Bekir Öz, “Avrupa’nın istediği üretimler ülkemizde birebir yapılabiliyor. Yerli üreticilerin dünyaya açılma zamanı geldi” dedi.
  • Girişimcilik ve inovasyon üssü İTÜ ARI Teknokent’in Kuluçka Merkezi İTÜ Çekirdek, dünyadaki kuluçka merkezlerini karşılaştıran uluslararası UBI Global endeksine göre dünyada ilk 5’te yer aldı.