Amiral gemisi katili olarak adlandırılan modelleriyle bilinen OnePlus, ürün yelpazesini genişletmek için çalışmalarını sürdürüyor. Bu yıl OnePlus 10 Pro 5G’yi kullanıcıların beğenisine sunan şirket, dün vitrine çıkan Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2‘yi de ilk kullanan şirketlerden birisi olacak. Bu nedenle yıl bitimine dek yeni cihazların piyasaya sürülmesi bekleniyor. Son raporlar OnePlus 11 serisinin yolda olduğu yönünde. Hatta serinin standart modelinin teknik özellikleri ve tasarımı belli oldu.

OnePlus 11 hakkında uzunca bir süredir çeşitli sızıntılar söz konusu. Sektörün güvenilir isimleri tarafından paylaşılan son raporlar akıllı telefonların bu yıl bitmeden Çin’de tanıtılacağını iddia ediyor. Bu kaynaklardan Digital Chat Station, telefonun tasarım ve performans gibi unsurlara odaklanacağını söyledi ve cihazın kilit özelliklerini paylaştı.

Akıllı telefonda dün tanıtılan Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2’nin kullanılması bekleniyor. Qualcomm, yeni işlemcisi için TSMC ile anlaşma sağladı. 4 nm teknolojisiyle üretilecek yongada 1 adet 3.19 GHz ARM Cortex-X3, 2 adet 2.8 GHz ARM Cortex-A715, 2 adet 2.8 GHz ARM Cortex-A710 ve 3 adet 2.0 GHz ARM Cortex-A510 çekirdek kullanılacak. Öte yandan Qualcomm, Snapdragon 8 Gen 2’de Ray Tracing teknolojisini destekleyen Adreno 740 grafik arabirimine yer verecek.

Telefonda 8/12 GB RAM ve 128/256 GB depolamanın olması muhtemel. Burada farklı opsiyonların olup olmayacağı ise şimdilik belli değil. Önde 16 Megapiksel selfie kamerası yer alırken, arkada 50 Megapiksel ana, 48 Megapiksel ultra geniş açı ve 32 Megapiksel 2x optik yakınlaştırma yapabilen telefoto sensörden oluşan üçlü kamera kurulumu bulunacak. Son olarak 100W hızlarında şarj olan 5,000 mAh’lik bataryadan besleneceğini belirtelim.