Akıllı telefon dünyasında son dönemde katlanabilir telefonlar oldukça popülerleşti. Bu alandaki en önemli oyunculardan birisi olanSamsung, Z Fold serisiyle adından söz ettiriyor. Şirket, serinin son üyesi olan Galaxy Z Fold4’ü tanıtmak için geri sayımı başlattı. Modelin yeni görüntüleri sızdırıldı.

Teknoloji devi Samsung, katlanabilir akıllı telefon ailesinin son üyesini tanıtmak için kolları sıvadı. Birçok kaynak tarafından doğrulanan bilgilere göre şirket, 10 Ağustos tarihinde Samsung Unfold Your World isimli bir tanıtım etkinliği düzenleyerek Galaxy Z Fold 4 ve Galaxy Z Flip 4 modellerini tanıtacak.Paylaşılan görsel, vivo X Fold, Samsung Galaxy Z Fold4 ve Galaxy Z Fold3 modellerini karşılaştırıyor. Galaxy Z Fold4’ün cihazının selefine göre daha ince bir menteşe çerçevesine sahip olduğunu gösteriyor. Şirket, yeni seride katlanabilir telefonların kronik sorunu olan kırışıklıkları minimuma indireceğini belirtmişti.

Öte yandan birçok kaynak, yeni Galaxy Z Fold modelinin Snapdragon 8 Plus Gen 1 işlemciyle tanıtılacağı belirtti. Modelinin her iki ekranında da Dynamic AMOLED 2X kullanılacağı belirtilirken cihazın ana ekranı 7.6 inç boyuta ve QXGA Plus çözünürlüğe sahip olacağı söylendi. Ek olarak üçlü kamera dizilimi 50 megapiksel kamera, 12 Megapiksel ultra geniş açılı sensör ve 12 telefoto lens şeklinde olacak.