Japonya merkezli teknoloji üreticisi Fujitsu, dünyanın en hafif dizüstü bilgisayarı olan WU-X / G2’yi duyurdu. Neredeyse klavye kadar hafif olmasına rağmen donanım özellikleriyle dikkat çekiyor. İşte Fujitsu WU-X / G2 özellikleri.

Fujitsu Lifebook modeli olarak tanıtılan yeni dizüstü bilgisayar, sadece 634 gram ağırlığında. Karşılaştırma yapmak gerekirse, iPhone 13 modeli 174 gram. Yani laptop, dört adet iPhone 13 ile aynı ağırlıkta. Bu kadar hafif olmasından dolayı pil kapasitesi ise rakiplerine göre daha düşük. Fujitsu, 11 saatlik pil ömrü iddia etse de, bataryası 25WHr ile rakiplerinin neredeyse dörtte biri boyutunda.

13,3 inç boyutunda Full HD bir ekrana sahip olan Fujitsu WU-X / G2, HD web kamerasına da yer veriyor. Ayrıca Bluetooth 5.1 ve WiFi-6 desteğine sahip Intel AX201 yonga setine yer veriyor.

Bağlantı noktasında da rakiplerini kıskandıracak kadar fazla seçeneğe sahip. Bir kart okuyucu, üç USB bağlantı noktası, bir HDMI bağlantı noktası ve bir Gigabit Ethernet bağlantı noktası var. Aynı zamanda güç düğmesinde parmak izi okuyucusu da yer alıyor.

Fujitsu WU-X / G2’nin fiyatı 317.222 yen (yaklaşık 2400 dolar) olarak belirlendi. En hafif dizüstü bilgisayarı Japonya’ya özel olarak satışa çıkacak, yine de şimdilik global olarak dağıtılıp dağıtılmayacağı belirsiz.