Pandeminin başından beri yüksek talep ve küresel istek nedeniyle yarı iletken sektöründe çeşitli sorunlar yaşanıyor. Teknoloji sektöründeki pek çok şirket ise çip krizi için çözüm arıyor. Bunlardan biri de Samsung oldu. Şirket, yarı iletken çipler için yeni bir araştırma ve geliştirme tesisi üzerinde çalışmaya başladığını duyurdu.

Dünyanın en büyük bellek çipi imalatçısı ve ikini en büyük çip fason üreticisi olan Samsung Elektronics, yeni bir adım atmaya hazırlanıyor. Üretici, cuma günü Güney Kore’de yeni bir iletken araştırma ve geliştirme (Ar-Ge) tesisi üzerinde çalışmaya başladıklarını söyledi.

Bellek üreticisi, önümüzdeki altı yıl içinde başkent Seul’un güneyindeki Giheung’daki merkeze yaklaşık 20 trilyon won (15 milyar dolar) yatırım yapmayı planladığını da belirtti. Söz konusu bilgisayar çipleri olduğunda en büyük ikinci üretici olan Samsung, çip teknolojisinde liderliği sürdürmek istiyor.

Tesisin temel atma törenine Samsung Electronics Başbakan Yardımcısı Jay Y. Lee ve üst düzey yöneticiler katıldı. Le, törende yaptığı açıklamada, “Öncelikle yatırım yapma ve teknolojiye ağırlık verme geleneğimizi sürdürmemiz gerekiyor.” dedi.

Samsung’un çip bölümü, özellikle pandemiden sonra meydana gelen çip sıkıntısından sonra önemli başarılara sahip oldu. 2022’nin ikinci çeyreğinde şirketin faaliyet kârının 2/3’üne katkıda bulundu. Ayrıca Güney Koreli firma geçtiğimiz günlerde dünyanın ilk 3nm çiplerinin seri üretimine başladı.