İstanbulspor, Samsunspor maçında Eduart Rroca’ya gösterilen kırmızı kartla ilgili yaptığı açıklamada, "Eduart Rroca’ya verdiği sarı kartı ikinci kart olarak değerlendiren müsabaka hakemi oyuncularımızın ve teknik heyetimizin tüm itirazlarına karşın açık bir kural hatası yapmıştır. İstanbulspor olarak söz konusu kural hatasıyla ilgili Türkiye Futbol Federasyonu’na gerekli başvuruları yapacağımız" ifadelerini kullandı.

TFF 1. Lig’in 22. haftasında İstanbulspor sahasında karşılaştığı Samsunspor’a 1-0 mağlup oldu. İstanbulspor, mücadelenin 90+1. dakikasında kırmızı kart gören Eduart Rroca’nın kartıyla ilgili sosyal medya hesabından açıklama yayımladı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"TFF 1. Lig’in 22. haftasında Samsunspor ile oynadığımız müsabakanın 90. dakikasında oyuncumuz Eduart Rroca, müsabakanın hakemi Turgut Doman tarafından ikinci sarı kartını gördüğü gerekçesiyle kırmızı kartla oyun dışı bırakılmıştır. Müsabakanın 59. dakikasında sarı kart gören oyuncumuz Kristal Abazaj olmasına karşın Eduart Rroca’ya verdiği sarı kartı ikinci kart olarak değerlendiren müsabaka hakemi oyuncularımızın ve teknik heyetimizin tüm itirazlarına karşın açık bir kural hatası yapmıştır.

Hakem Turgut Doman, müsabakanın sonunda, soyunma odasına giriş tünelinde konuyla ilgili itirazlarını sürdüren oyuncu ve teknik ekibimize ’Ben 59. dakikada Rroca’ya kart gösterdim. 90. dakikada ikinci sarı kartını gördü. Siz yanlış hatırlıyorsunuz. Soyunma odasında size verdiğim kartı göstereceğim’ ifadelerini kullanmıştır.

Hakem Turgut Doman’ın bu sözleri üzerine biz de kartın gösterdiği pozisyonu ve hakem kartındaki notları görme talebimiz geri çevrilmiştir. Türk hakemlerinin ve dolayısıyla Turgut Doman’ın dürüstlüğüne güveniyor, hatasını ve itirazlarımıza karşılık kullandığı ifadeleri kabul ederek raporuna eklemesini bekliyoruz.

İstanbulspor Kulübü olarak söz konusu kural hatasıyla ilgili Türkiye Futbol Federasyonu’na gerekli başvuruları yapacağımızı kamuoyunun bilgisine sunarız."

(İHA)