Anadolu Efes, bu yüzyılda Avrupa’da hiçbir takımın başaramadığı bir şeyin peşinden gidiyor: Euroleague’de üst üste üçüncü şampiyonluk.

Mayıs ayında Belgrad’da üst üste ikinci Euroleague zaferini yaşayan Efes, üçüncü şampiyonluk için kolları sıvarken, İspanya medyası Türk ekibinin kurduğu kadroya dikkat çekti. Marca, Efes’in yeni transferlerle birlikte ‘rüya beşli’ye sahip olduğunu yazarken, ‘Avrupa All Star’ı diye bahsetti.

Modern basketbolda üst üste üç Avrupa Kupası kazanan tek takım, 1980’lerin sonu 1990’ların başındaki Yugoslavların efsane takımı Jugoplastika’ydı. Ancak o da Euroleague değildi.

Efes’te özellikle Vasilije Micic’in takımda kalmaya karar vermesi ve onun üzerine bir takım inşa edilmesine dikkat çeken İspanyollar, “Oklahoma City Thunder’ın yeniden inşasında sıkıntı yaşamamak için Anadolu efes ile tarih yazmaya çalışmanın daha iyi olacağına karar verdi” ifadelerini kullandı.

Ancak Efes’in sadece ilk 5 oyuncusunun değil, yedek kulübesinin de güçlü isimlere sahip olduğuna işaret edildi. Avrupa’nın ‘en ilginç’ bench’ine sahip olduğu söylenen Efes’te, son finalde parlayan Tibo Pleiss’in yanı sıra Bryant Dunston, Elijah Bryant, Doğuş Balbay, Chris Singleton ve Rodrigue Beabouis gibi kendini kanıtlamış oyuncuların varlığından bahsedildi.