Zirkonyum Kaplamanın Avantajları

Özellikle zirkonyum kaplamalar kullanıcısına oldukça önemli kazanımlar sunabilme kabiliyetine sahip olan kaplamalardır. Bundan dolayıdır ki son zamanlarda bu tür kaplamalar oldukça popülerdir. Uzm. Dt. Merve Kurt; zirkonyum kaplamaların avantajları hakkında bilgi vererek; bu tarz uygulamaların sundukları fırsatlara dair önemli bilgiler aktardı. İşte ayrıntılar!

Zirkonyum diş kaplamaları, gülümsemelerini ve özgüvenlerini geliştirmeye ihtiyaç duyan hastalar için mükemmel bir seçimdir. Bu tarz kaplanmalar porselene çok benzeyen çok güçlü, dayanıklı bir malzeme olan zirkonyumdan yapılmıştır. Zirkonyum ayrıca bio uyumludur ve ağızda kullanım için güvenlidir. Bu da zirkonyum kaplamaların bir diğer önemli özelliği olarak karşımıza çıkmaktadır.

Zirkonyum kaplama  diş uygulamalarının  en büyük avantajı çok dayanıklı olmalarıdır. Çizilmelere ve hasara karşı yüksek dirençli bir malzemeden yapıldıkları için kaplama, herhangi bir onarım veya değiştirme gerektirmeden uzun yıllar dayanabilir. Bu, birden fazla randevuya veya dişçi muayenehanesine sık sık ziyarete gerek olmadığı için uzun vadede paradan tasarruf etmenizi sağlamaktadır.

Zirkonyum diş kaplamaların bir diğer avantajı da kişisel ihtiyaç ve tercihlerinize mükemmel şekilde uyacak şekilde özelleştirilebilmeleridir. Gülüşünüzün nasıl görünmesini istediğinize bağlı olarak, kaplamalar kare, dikdörtgen veya dairesel olsun, farklı şekillerde şekillendirilebilir. Ayrıca birçok farklı tonda gelirler, böylece cilt tonunuza ve tercihlerinize en uygun rengi seçebilirsiniz!

Zirkonyum Kaplama Hangi Fırsatları Sunar?

Günümüzde birçok kişi zirkonyum diş kaplamalarını tercih etmektedir. Geleneksel porselen kaplamalara göre birçok avantajı olan bir malzeme olması bu tarz kaplamaları oldukça popüler yapmaktadır. Birçok insan zirkonyum diş kaplamaların sağladığı fırsatları göz önünde bulundurarak bu tarz uygulamaları yaptırmayı istemektedir.

Zirkonyum çok güçlü bir malzemedir ve çok fazla aşınma ve yıpranmaya dayanabilir. Ayrıca hem asit hem de alkali çözeltilere karşı dirençlidir. Bu da diş işlemleri sırasında kullanılan kimyasallardan zarar görmeyeceği anlamına gelir. Özellikle doğal görünümlü dişleri korumak isteyen ancak porselen veya seramikten daha dayanıklı bir şeye ihtiyaç duyan insanlar için zirkonyum kaplamalar son derece idealdir.

Zirkonyum diş kaplamalar lekelere karşı direnç göstermektedir. Üstelik Kolay lekelenmezler ve herhangi bir özel işlem veya bakım gerektirmeden yıllarca beyaz kalabilirler. Bu, onları her gün pahalı beyazlatma tedavileri veya ürünleri kullanmadan dişlerini doğal olarak beyazlatmak isteyen insanlar için mükemmel kılmaktadır. Bu aşamada zirkonyum kaplama yaptırırken dikkat etmek de her zaman önerilmektedir.

Zirkonyum Kaplama Yaptırırken Dikkat Edilecekler

Zirkonyum kaplamaları özel tasarım diş restorasyonlarıdır. Neredeyse titanyum kadar güçlü ve geleneksel metal-seramik kuronlardan oluşmaktadır. Dolayısıyla bu tarz uygulamaları yaptırırken dikkat ediyor olmanız, beraberinde önemli kazanımları getirecektir.

Bütün bu bilgiler ışığında zirkonyum kaplama yaptırmaya karar verdiyseniz mutlaka bu alanda uzman olan bir hekime görünmelisiniz. Bununla birlikte zirkonyum kaplama konusunda deneyim sahibi olan bir hekimden bu hizmeti alıyor olmanız, uzun ömürlü bir diş uygulamasına sahip olmanızı da mümkün kılacaktır.