Corona virüs vakalarında artış sürüyor. Maske takan var ancak takmayanların sayısı çok daha fazla.  

Son açıklanan verilere göre yurt genelindeki pozitiflik oranı bir haftada 101 bin 704 arttı.

Bazı uzmanlar, Kurban Bayramı sonrasındaki 2 haftanın vaka artışı konusunda kritik olduğu görüşünde. Yeni varyantın da bulaş riskini arttıdığı belirtiliyor.

8 Eylül 2020'de başlayan maske zorunluluğu, geçtiğimiz mart ayının başında açık havada kalkmış bu kararı da nisan aynının sonunda kalkan kapalı alan yasağı takip etmişti. 

Ankara Şehir Hastanesi Acil Tıp Kliniği Öğretim Görevlisi ve Bilim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Afşin Emre Kayıpmaz'a göre maske takmanın zorunlu olması beklenmek gerekmiyor. 

Kapalı alanlarda maske takmanın şart olduğunu söyleyen Kayıpmaz, ''Kapalı ve kalabalık bir ortama giriyorsanız mutlaka maske takılması tavsiye ediliyor. Çünkü hiçbir varyant maskeden kaçamıyor. Artık bir kısıtlama, kapatmadan öte şöyle bir durumda zaten maskelerimizi yanımızdan ayırmamız gerekiyor'' dedi. 

Aşıda hatırlatma dozlarının üzerinden de oldukça bir süre geçtiğini belirten Kayıpmaz, ''Böyle bir durumda hatırlatma dozunu olmak bizim elimizi güçlendirecektir'' açıklamasında bulundu.

Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, 2020- 2021’deki gibi tekrar kaotik bir ortama geri dönmeye gerek yok diyerek, ''Kapanma ya da kısıtlamaya gerek yok'' açıklamasında bulundu.

Uzmanlar özellikle Kurban Bayramı sonrasındaki vaka artışının kritik olduğu görüşünde olduklarını söylüyor. 

Bilim Kurulu üyesi Sema Turan, polikliniklere viral semptomlarla başvuran bireylerin yüzde 40'a yakınının pozitif çıktığını açıkladı. Sayının giderek arttığına da dikkat çeken Turan, ''Bayramın ardından önümüzdeki iki hafta çok kritik, ciddi artışlarla karşılaşabiliriz'' diye konuştu.