Sivilceler cilt altındaki gözeneklerde kir, bakteri, ölü hücre ve sebum birikmesi sonucunda meydana gelir. Kızarıklık, ağrı ve şişlik gibi belirtilere yol açabilir. İşte sivilcelerle mücadele etmenizi sağlayan 4 doğal yöntem.

BAL

BAL 

Bal, sivilce türlerinden sorumlu bakterilerle savaşmak için birlikte çalışan antiseptik ve antimikrobiyal özelliklere sahiptir.Bir pamuğu bala batırın ve  sivilce olan bölgeye uygulayın.

15 ila 20 dakika bekletin ve ardından su ile yıkayın. Etkili sonuçlar için işlemi günde üç kez tekrarlayın.

ALOE VERA

ALOE VERA 

Aloe vera jel sivilceye doğal çözümdür. Aloe vera antibakteriyel özelliklere sahiptir, ciltteki kızarıklığın, şişme ve iltihaplanmanın geçmesine yardımcı olabilir. Aloe vera jel yaprağını uzunlamasına kesip içerisindeki jeli çıkarıp kör sivilceye sürün. 20 dk. bekletip suyla yıkayın. Haftada 2-3 kez buna devam edin.
Not: Eğer evinizde aloe vera bitkisi yoksa kozmetikçilerde satılan aloe vera jelleri kullanabilirsiniz.

LİMON SUYU

LİMON SUYU 

Limon suyu doğal antiseptik özelliği ile birlikte içerisinde sitrik asit ihtiva eder. Bu özellikleri sayesinde limon suyu, sivilcelere karşı en etkili doğal çözümler arasında yer alır. İçerisinde ihtiva ettiği sitrik asit sayesinde, sivilceleri kurutur ve sivilce oluşumunun önüne geçer.

Deri altındaki sivilceyi tedavi etmek için, gazlı beze ihtiyaç vardır. Gazlı bezi eczaneden satın alabilirsiniz.

1 adet limonun suyu sıkılır. Gazlı bez limon suyuna batırılır ve sivilcenin üzerine uygulanır. Gazlı bez, sivilcenin üzerinde yaklaşık 15-20 dakika durmalıdır. Bunun için mümkünse, bu işlemi uzanır pozisyonda yapmanız tavsiye edilir. 20 dakikanın sonunda cildinizi ılık su ile yıkayabilirsiniz. Bu işlemi bir hafta boyunca günde 2 kez düzenli olarak uygulayın.

YAŞ MAYA

YAŞ MAYA 

Yaş maya sadece mutfakta değil, cilt bakımında da kullanılır. Yaş maya içerdiği faydalı mikroorganizmalar sayesinde sivilce sorunlarına biçare olmaktadır.

Kase içerisinde 1 yemek kaşığı yaş maya ve 1 yemek kaşığı süt kaşık yardımıyla karıştırılarak macun kıvamı elde edilir. Elde edilen maskeye parmaklarınızı batırıp cildinizin tamamına sürebilirsiniz. Yaş maya maskesi cildinizde 20-25 dakika kalarak, cilde nüfuz etmesi sağlanır. Ardından yaş maya maskesi, ılık su ile durulanarak ciltten arındırılır. Cildinizi yıkadıktan sonra bir parça pamuğa gül suyu döküp cildinize uygulayabilirsiniz. Gül suyu cilde nem, ferahlık verir aynı zamanda cildi temizler. Yaş maya maskesini  sivilceden kurtuluncaya dek haftada 1-2 kez yapabilirsiniz. Yaş maya maskesi sivilce problemini ortadan kaldırmakla birlikte sivilce oluşumunun da önüne geçmektedir.