D vitamini eksikliği riski, en fazla beş yaşından küçük bebekler ve çocuklar, hamile ve emziren kadınlar, 65 yaş üstü kişiler, güneş ışığına sınırla maruz kalan kişiler ve daha koyu ten rengine sahip kişilerde daha yüksektir.İyi bilinen D vitamini eksikliği semptomlarının yanı sıra, yeni bir çalışma, düşük D vitamini seviyelerinin kanser, felç ve romatoid artrit gibi bir dizi ciddi durumla bağlantılı olabileceği konusunda önemli uyarılarda bulunuyor.

Vücudun iyileşme sürecine yardımcı olması için iltihaplanmaya ihtiyacı bulunur. Ancak yüksek düzeyde iltihaplanma oluşması, diyabet, kalp hastalığı ve otoimmün hastalıklar da dahil olmak üzere çok çeşitli kronik rahatsızlığa neden olabilir.Bilim insanları, dünyada bir ilk olan genetik araştırmalar sonucunda, düşük D vitamini seviyeleri ile yüksek düzeyde iltihaplanma arasında doğrudan bir bağlantı olduğunu keşfettiler.
İngiltere Biobank'tan 294.970 katılımcının genetik verilerini kullanan Güney Avustralya Üniversitesi'nden araştırmacılar, vitamin eksikliği söz konusunda olduğunda nasıl bir tehlikeyle karşı karşıya olunduğu konusunda uyarıda bulundu.