Mutluluk çubuğu implantları, iktidarsızlık sorunlu erkeklerin ereksiyon olmasını sağlamak için penis içerisine cerrahi olarak yerleştirilen cihazlardır. Diğer iktidarsızlık tedavileri başarısız olduktan sonra yada yeterli etki sağlanamadığında genellikle mutluluk çubuğu implantları önerilir.

İki ana tip mutluluk çubuğu implantı vardır: yarı sert ve şişirilebilir. Her tip mutluluk çubuğu implantı farklı çalışır ve kendine has avantajları ve dezavantajları vardır. Penis implantlarının ameliyat ile implante olması gerekir. Protez türünü seçmeden önce, potansiyel riskler, komplikasyonlar ve tedavi sonrası bakım dahil ameliyatın neleri içerdiğini anladığınızdan emin olmanız önemlidir.

Mutluluk Çubuğu Ne Zaman Kullanılmalıdır

Pek çok erkekte, iktidarsızlık sorunu, ilaçla (oral, intra-kanseröz veya intrakavernöz enjeksiyonlar) veya bir penis pompası (vakum daraltma cihazı) ile başarılı bir şekilde tedavi edilebilir. Mutluluk çubuğu protezi, farmakolojik tedavilerin etkisiz kaldığı durumlarda kullanılabilen bir tedavidir. Bununla birlikte, Üroloji Derneği'nin klinik kılavuzlarında, bir penis protezinin - hasta tarafından değerlendirildikten sonra - hasta ve çift memnuniyetinde yüzde doksanın üzerindeki orana dayalı bir başlangıç ​​tedavisi olarak gösterilebileceği kabul edilmektedir.

Ameliyat Öncesi Hazırlık

Mutluluk çubuğu implantasyonu genellikle bir ameliyat merkezinde veya hastanede yapılır. Enfeksiyonu önlemek için intravenöz antibiyotik verilir. Cerrahi bölge ayrıca enfeksiyon riskini azaltmak için ameliyattan hemen önce tıraş edilir. Hastaneye gitmeden önce asla evde genital cildinizi tıraş etmeyin.

Mutluluk Çubuğu Ameliyatı

Cerrahi mutluluk çubuğu implantasyonu subpubik veya penoskrotal olabilir. Ameliyat sırasında bir noktada idrar toplamak için penis yoluyla mesaneye bir tüp (kateter) yerleştirilebilir. Cerrahınız penisinizin dibinde bir kesi yapacaktır. Daha sonra bir ereksiyon sırasında normalde kanla dolan penisin süngerimsi dokusunu uzatacaktır. Bu doku, Corpora Cavernosa olarak bilinen iki oyuk bölmenin her birinde bulunur. Cerrahınız uygun büyüklükte bir implant seçecek ve implant silindirlerini penisinize yerleştirecektir.

Tüm bedenler tam vücut ölçülerinize göre uyarlanmıştır. Doktorunuz iki parçalı şişirilebilir bir mutluluk çubuğu cihazI yerleştirirse, pompa ve valf skrotumda bulunur. Üç parçalı bir cihazla, doktorunuz ayrıca bir iç kesikten karın duvarının altına bir sıvı rezervuarı yerleştirecektir. Cihaz kurulduktan sonra cerrahınız kesikleri dikecektir. Penis implantasyonu genellikle 45-60 dakika sürer.

Mutluluk Çubuğu Operasyon Sonrası

Mutluluk çubuğu implantından sonra muhtemelen ağrı kesici ilaç almanız gerekecektir. Hafif ağrı birkaç hafta sürebilir. Ayrıca enfeksiyonu önlemek için bir hafta antibiyotik almanız gerekebilir. İyileşme sürecinde ve normal aktivitelere ne zaman dönebileceğinize dair doktorunuz size özel talimatlar verecektir. Büyük ihtimalle iki haftada bir doktorunuza dönmeniz gerekecektir. Böylece mutluluk çubuğu egzersizlerini uygulayabilir ve silindirlerin etrafındaki alanı gerebilirsiniz. Detaylı bilgi için https://www.mutlulukcubugu.com/ ziyaret edebilirsiniz.