Sıvı tüketimi, kan basıncında büyük bir değişiklik ortaya çıkarabilir. Birçok içecek, kan akışını düzenleyerek kan basıncında ciddi bir fark yaratabilir.
SU

Yaşam kaynağı suyun, ilk sırada bulunması şaşırtıcı değil. En ilginç içecek olmasa da kan basıncını düzenlemek için en doğru seçimdir.
PANCAR SUYU

Kırmızı rengi ve kendine özgü şekliyle pancar, en iyi seçeneklerden biri olabilir.

Uyanır uyanmaz bir bardak mucize etkisi yaratıyor! Damarlarınızı temizliyor, yüksek tansiyonu bitiriyor
Pancar suyu, kan damarlarını genişleten ve herhangi bir takılma olmadan kan akışına izin veren nitrat içeriği yönünden zengindir.

Uyanır uyanmaz bir bardak mucize etkisi yaratıyor! Damarlarınızı temizliyor, yüksek tansiyonu bitiriyor
Hypertension dergisinde 2014 yılında yapılan bir çalışmada, iki hafta boyunca 240 gramdan biraz fazla pancar suyu içen 68 kişinin hem sistolik ve diyastolik kan basıncının düştüğü fark edildi.
NAR SUYU

Kırmızı bir besin daha kalp ve damar sağlığınızı koruyabilir. Soğuk olarak tüketebileceğiniz nar suyu, hem lezzetli hem de faydalı bir alternatif.

2017'de yapılan bir diğer araştırma ise hem sistolik hem de diyastolik basınçta düzenli içme sonucunda düşüş gözlemledi.

YEŞİL ÇAY

Çay içmeyi çok sevenlerdenseniz, daha iyi bir kan basıncı için yeşil çayı tercih edebilirsiniz. Oldukça yoğun antioksidan içeriği sayesinde büyük faydaları bulunuyor.
5 farklı klinik araştırmasının 2020 tarihli bir analizi, düzenli yeşil çay tüketiminin sistolik ve diyastolik kan basıncını düşürdüğünü ortaya koydu.
Fakat bu çalışmalarda, siyah çay yerine yeşil çay tercih etmek, daha iyi sonuç gösterdiği fark edildi.
Benzer bir biçimde 13 farklı çalışmanın analizi ise kontrol gruplarıyla karşılaştırıldığında yeşil çay içen kişilerin diyastolik kan basıncının önemli ölçüde düştüğünü tespit etti.