Avustralyalı bir adama, kan testleri vücudunda eksik olduğunu gösterdikten sonra yüksek dozda B vitamini alması söylendi. Adam sonrasında yürüme yeteneğini kaybetti.

Adamın kızı Alison Taylor, yaptığı açıklamada, 86 yaşındaki babasının, kan testi B6 vitamininde hafif bir eksiklik olduğunu ortaya çıkarana kadar, atif olduğunu ve bağımsız yaşadığını, söyledi.
Taylor, babasının herhangi bir sağlık bozukluğu belirtisi olmadığını söyledi, ancak doktoru, seviyelerini yükseltmek için 50 miligram B6 Vitamini takviyesi verdi. B6 Vitamini, diğer B vitaminleri gibi, karbonhidrat ve proteini parçalayarak vücudun gıdaları enerjiye dönüştürmesine yardımcı olur. Araştırmalar, vücudun bağışıklık sistemine ve belirli beyin işlevlerine yardımcı olabileceğini öne sürüyor.
GEREKLİ DOZUN 70 KATINI ALDI!
Ancak 50 miligram hem Avustralya hem de ABD'deki standart doz tavsiyesinden çok daha yüksektir. 50 yaş üstü erkekler için günde 1,7 miligram B6 vitamini yeterlidir.Aslında, çoğu insan tavuk, patates gibi standart gıdaları yiyerek yeterli B6 almalıdır. Hatta spagetti sosu bile B6 vitamini içerir.Yani, yüksek doz multivitamin, adamın diyetindeki tek B6 değildi: Ayrıca, B6 içeren bir magnezyum takviyesi alıyordu ve B6 ile güçlendirilmiş kahvaltılık gevrekler yiyordu.Taylor,verdiği demeçte, babasının aylar içinde bacaklarındaki hissi kaybetmeye başladığını ve sonunda artık yürüyemediği için hastaneye gittiğini anlattı.“On iki ay önce araba kullanıyordu diyen ve babasının adını paylaşmayan Taylor, adamın şu anda yaşlı bakımevinde ve tekerlekli sandalyede olduğunu açıkladı.